Hur man bränner CD-skivor i Dell-datorer

Dell-datorer levereras med Windows 7 Home Premium eller en uppgraderad version om du väljer att uppgradera under systemkonfigurationen. Windows 7 erbjuder möjligheten att bränna CD-skivor via Windows Media Player eller Windows Explorer, vilket innebär att du inte behöver någon ytterligare programvara. Genom Windows Media Player kan du bränna ljud- eller data-CD-skivor, men du är begränsad till mediefiler; genom Utforskaren kan du bränna CD-skivor utan begränsningar så långt som filtypen. Ljud-CD-skivor låter dig spela musik-CD-skivor i vanliga CD-spelare. Data-CD-skivor gör att du kan säkerhetskopiera dina filer.

Använda Windows Media Player

Steg 1

Öppna Windows Media Player från Start-menyn.

Steg 2

Sätt i en tom CD i CD-brännaren och stäng facket. Vänta några ögonblick för att enheten ska snurra upp och känna igen den tomma skivan.

Steg 3

Klicka på fliken "Bränn" på den övre högra sidan av Windows Media Player-fönstret.

Steg 4

Klicka på rullgardinsmenyn, nedanför och till höger om "Bränn".

Steg 5

Klicka på "Data CD" eller "Audio CD", beroende på dina behov. Om du vill spela CD-skivan i en CD-spelare, välj "Audio CD." Välj "Data CD" för säkerhetskopiering.

Steg 6

Leta reda på filerna du vill lägga till från mittpanelen genom att navigera i mapparna till vänster. Dra filer till den högra panelen, där det står "Brännlista". Du kommer att märka mängden ovanför brännlistan eftersom "gratis" kommer att bli mindre när du lägger till fler filer. När du har noll kan din CD inte innehålla fler filer. För en data-CD kan du lägga till upp till 700 MB data. För en ljud-CD kan du lägga till upp till 80 minuter.

Steg 7

Dra filer från brännlistan uppåt eller nedåt för att ändra ordningen i vilken de bränns. Denna funktion är endast tillämplig när du bränner ljud-CD-skivor.

Klicka på "Start Burn" högst upp på brännlistan för att bränna CD: n. Det tar flera minuter. Om du har lagt till fler filer än du hade plats för på CD: n kommer du att uppmanas att lägga till ytterligare en CD. Annars får du besked när CD-bränningen är klar.

Använda Windows Explorer

Steg 1

Sätt i en tom CD i CD-brännaren.

Steg 2

Välj "Bränn filer till skiva med Windows Explorer" i "Autoplay" -fönstret. Om du inte ser autoplay-fönstret öppnar du Windows Explorer genom att trycka på Windows-tangenten och "E" samtidigt. Dubbelklicka sedan på enhetsbokstaven som motsvarar din CD-brännare.

Steg 3

Skriv ett namn på din CD i fönstret "Bränn en skiva". Välj "Med en CD / DVD-spelare" för en medie-CD eller "Som ett USB-minne" för säkerhetskopiering av data och klicka sedan på "Nästa".

Steg 4

Leta reda på de filer du vill bränna i Utforskaren. Dra och släpp dessa filer på enhetsbokstaven som motsvarar din CD-brännare.

Klicka på "Bränn till skiva" längst upp i verktygsfältet. Filerna kopieras. När den är klar öppnas enheten.