Hur du ändrar e-postadress kopplad till ditt Apple-ID

Om du undrar är det möjligt att ändra e-postadress kopplad till ditt Apple ID. Följ bara stegen nedan för att ändra e-postadressen som är länkad till ditt nuvarande Apple-ID.

Varför ändra e-postadress kopplad till Apple ID

Eftersom du är här är det troligt att e-postadressen som är länkad till ditt Apple-ID inte längre är tillgänglig för dig. Därför letar du efter ett sätt att koppla en annan e-postadress till ditt Apple-ID.

Lyckligtvis är det enkelt att ändra e-postkonto kopplat till Apple ID så länge din e-postadress inte slutar med @ icloud.com, @ me.com eller @ mac.com. Dessa e-postadresser som tas emot från Apple kan inte ändras.

Steg för att ändra e-postadress kopplad till Apple ID

Följ stegen nedan för att ändra e-post-ID som är länkat till ditt Apple-ID.

1. Öppna Safari-webbläsaren på din iPhone eller iPad och besök din Apple ID-kontosida. Detta finns på https://appleid.apple.com

2. Logga in på ditt konto med ditt befintliga Apple ID E-postmeddelande och lösenord.

Obs: Du kan bli ombedd att svara på två säkerhetsfrågor

3. När du är inloggad trycker du på fliken Konto (se bild nedan).

4. På kontoskärmen klickar du på Ändra Apple-ID eller Redigera e-postadress-länken under ditt nuvarande Apple-ID (se bild nedan).

5. På nästa skärm anger du den nya e-postadressen som du vill länka till ditt Apple-ID och klicka på knappen Nästa eller Fortsätt.

Obs! Din nya e-postadress kan inte vara en befintlig Apple ID-e-postadress.

6. Därefter ser du en popup som ber dig ange verifieringskoden.

7. Gå till ditt e-postkonto, kopiera verifieringskoden och ange den i popup-fönstret och tryck på Verifiera (se bild nedan).

När du har slutfört ovanstående steg har du framgångsrikt ändrat den e-postadress som är länkad till ditt Apple ID.

Saker att göra efter att du har ändrat ditt Apple-ID

När du har ändrat din Apple ID-e-postadress måste du uppdatera din inloggningsinformation med alla Apple-tjänster som du använder.

Logga bara in på iMessage, iCloud, iTunes, App Store och andra Apple-tjänster med din nya e-postadress och ditt lösenord.

Om du redan är inloggad med ditt gamla Apple-ID, logga ut och logga in med din nya Apple ID-e-postadress och lösenord.