Hur man tar bort repor från glänsande plast på en bärbar dator

När ditt glänsande, glansiga bärbara lock börjar utveckla repor med tiden börjar de få din uppmärksamhet tills det är allt du kan se. Att ta bort dessa repor kräver tid och lite armbågsfett, beroende på djupet på repan. Grunda repor på ytan kan smutsa ut med lite polermedel, medan djupare hål kan kräva mer koncentrerad ansträngning för att blekna dem.

Förbered ytan

Innan du attackerar ditt bärbara dators lock med ditt val av polering, måste du se till att det inte finns några små dammkorn eller smuts på det först. Till och med det minsta kornet av sand eller smuts kan bli repande och slipande, och du vill inte sätta in fler repor när du försöker ta bort de som redan finns där. Stäng av din bärbara dator och koppla bort adaptern för att minimera risken för stötar eller skador. Använd en mjuk trasa och lite tvål och vatten, tillräckligt för att skrubba lockets yta, för att rengöra den bärbara datorns lock ordentligt. Torka den med en mjuk, luddfri trasa.

Buff It Out

När locket på din bärbara dator är pipande rent, välj din buffingförening. Bilskrapborttagare och polermedel fungerar bra för att ta bort fläckar på bärbara datorer, eftersom de är utformade för att fungera med blanka plastytor. Om reporna är grunda väljer du en finförening för borttagning av kornskrapor för polering. För djupare repor, som de du kan känna med fingernageln, behöver du en lite hårdare grus. Applicera repborttagaren på en mjuk, ren trasa och gnugga försiktigt över reporna i en cirkelrörelse. Kontrollera regelbundet dina framsteg genom att torka bort överskottsavlägsnaren och fortsätt vid behov.

Polerad vacker

När din polering har tagit bort reporna till din tillfredsställelse polerar du området så att det matchar lockets glansiga yta. Du kan använda det finaste kornet som finns i repborttagaren eller en dedikerad polermedel eller vax. Använd din trasa för att applicera lacken och fortsätt att gnugga i cirklar tills polisen torkar. Fortsätt polera tills du uppnår den högglansfärg som du önskar.

Lugnt och försiktigt

Att ta bort repor är inte ett lopp, och du kan orsaka mer skada om du skyndar dig att avsluta. Nyckeln till framgångsrik borttagning eller minskning av repor är jämnt, lätt tryck i stadiga slag. Att trycka för hårt eller arbeta för snabbt kan arbeta genom lockets yta och orsaka mer skada än du försöker fixa. Arbeta långsamt i små sektioner. Du kan alltid gå igenom dem om reporna kvarstår.