DSL-modem visar anslutna men jag kan inte komma till Internet

Ditt DSL-modem kan rapportera att det är anslutet, men du kan inte komma åt Internet. Det betyder att modemet har lyckats upprätta en anslutning till din ISP, men något blockerar din åtkomst. Felet för detta kan ligga på flera ställen, t.ex. din dator eller ditt hemnätverk. Du kanske kan felsöka det själv, beroende på var problemet är.

Aktiveringsdatum

Ibland när du prenumererar på en DSL-leverantör skickar den utrustningen i förväg. Detta sparar både dig och företaget besväret med att en tekniker kommer ut för att göra installationen. Men du kanske fortfarande inte kan få en anslutning på grund av ditt aktiveringsdatum. Din internetleverantör kan ha gett dig ett datum och en tid då din tjänst ska vara aktiv. Du kanske inte har någon anslutning eftersom din tjänst ännu inte har aktiverats av din ISP. Kontakta dem eller kontrollera ditt kontrakt eller avtal för ett aktiveringsdatum och -tid.

Nätverksutrustning

Om du har delat din DSL-anslutning över flera datorer och enheter som använder en nätverksenhet som en router eller hub, kan det orsaka anslutningsproblem. Även om ditt modem rapporterar att det har en anslutning kan den anslutningen ha stoppats på din nätverksenhet. Prova att strömcykla både modemet och routern eller navet genom att koppla ur eller stänga av dem båda i 15 till 30 sekunder vardera, slå sedan på dem igen, modem först, sedan routern när modemet är fullt funktionsdugligt (alla normala lampor visas , till exempel). Om detta inte fungerar, gå förbi din router eller hub helt och anslut modemet direkt till en dator. Om detta fungerar kan du behöva köpa ny nätverksutrustning. Kontakta din operatör för att lösa problemet.

Hemnätverk

Kontrollera din dator eller dina datorer för att se till att nätverksanslutningarna fortfarande är aktiva. De kan behöva repareras eller aktiveras. Klicka på "Start", "Kontrollpanelen", "Nätverk och Internet", "Nätverks- och delningscenter" och "Ändra adapterinställningar." Fönstret visar sedan dina nuvarande nätverksenheter. Om din enhet är listad som "Inaktiverad", högerklicka och klicka på "Aktivera". Om enheten visar att den fortfarande är aktiverad, högerklicka på den och klicka sedan på "Diagnos". Låt den reparera anslutningen eller följ stegen som den föreslår att du gör nästa.

Andra möjligheter

Kontrollera alla dina Ethernet-kablar. Om någon har lossnat ur sina kontakter kan det vara orsaken till din anslutningsförlust. Anslut eventuella lösa eller frånkopplade kablar till deras portar. Dubbelkolla att kontoinformationen du angav för att få åtkomst till tjänsten är aktuell och att ditt konto är betalt. Om användarnamnet eller lösenordet är felaktigt eller om du har glömt att betala räkningen kan ditt konto ha blockerats. Kontakta din ISP: s kundtjänst om du fortsätter att uppleva problem.