T-mobiltelefoner för blinda människor

T-Mobile är ett internationellt mobilkommunikationsföretag som tillhandahåller mobiltelefontjänster för kunder i flera europeiska länder, inklusive Storbritannien, Holland, Slovakien och Polen. T-Mobile har också cirka 34 miljoner kunder i USA och Jungfruöarna. T-Mobile erbjuder en rad mobiltelefontjänster inklusive bredbandsaccess, videokonferenser och telefoner som är utformade för användning av personer med synskada.

Knappsats

T-Mobile har ett antal telefoner med en präglad prick på "5" -tangenten. Detta gör det möjligt för personer med dålig syn att navigera runt knappsatsen genom att använda den tangenten som vägledning. T-Mobile tillhandahåller också telefoner som ger en distinkt ton när en specifik tangent trycks in, så att användarna kan skilja mellan ljud snarare än att titta på tangentbordet.

Ringsignaler och röstaktivering

Vissa T-mobiltelefoner låter dig välja olika ringsignaler för olika uppringare. Det betyder att blinda eller synskadade användare vet vem som ringer innan de svarar, så att de kan ta emot eller ignorera samtalet som önskat. T-Mobile tillhandahåller även telefoner med röstaktiverat samtal, vilket betyder att blinda människor kan aktivera samtal till vänner och familj utan att behöva navigera på knappsatsen.

Skärmdisplay

Storskärmsskärmar är en funktion i många T-mobiltelefoner och är avsedda att hjälpa användare med begränsad syn att visa textmeddelanden och inkommande samtal. T-Mobile-mobiltelefoner för blinda och synskadade är också utrustade med bakgrundsbelysta knappsatser, vilket innebär att nycklarna är mycket mer synliga för kunder med synproblem, särskilt på natten. Vissa telefoner tillåter också användare att skräddarsy teckensnittsstorlek och kontrastnivåer efter deras synskadade.

Batteriindikator

Många mobiltelefoner har bara en visuell indikator som visar att batteriets livslängd börjar ta slut. T-mobiltelefoner för synskadade ger telefoner tydliga, hörbara indikatorer för att varna användningar när de behöver ladda sina telefoner. Detta är särskilt viktigt eftersom användare med dålig syn ofta har ljusstyrkan upp till maximal inställning, vilket tenderar att minska batteriets livslängd.