Hur man tittar på Crackle

Crackle sänder filmer, tv-omspelningar och originalprogrammering online gratis. Du kan titta på program på Crackle på din dator, på din mobila enhet och på många smarta TV-apparater, digitalboxar och spelkonsoler. Du behöver inte registrera ett konto för att titta på Crackle, men genom att göra det öppnas ytterligare funktioner inklusive bevakningslistor, en favoritlista och en personlig historiklista.

PC och Mac

För att se Crackle på din dator behöver du Adobe Flash Player. Om du har tittat på andra videor online har du förmodligen redan Flash. Annars kan du ladda ner och installera det från Adobe (länk i Resurser). Om du använder Google Chrome behöver du inte installera Flash manuellt. Efter installation, besök Crackles hemsida. Skriv ett programs namn i sökrutan eller klicka på "Bläddra" för att titta igenom tillgänglig programmering. Klicka på ikonen för en film eller TV-show för att öppna den. Om du valde ett TV-program, klicka på ett avsnitt för att titta på det. Ditt program börjar spelas efter en annons. Klicka på kugghjulsikonen för att ändra videokvaliteten eller ändra språket för ljud eller textning på kompatibla program.

Mobil enheter

Crackle har appar för iOS, Android, BlackBerry och Windows Phone 8. För att köra Crackle, installera appen från enhetens butik, till exempel iTunes App Store eller Google Play, eller via Crackles webbplats. Tryck på ikonen för Crackle-appen för att köra den. Gränssnittet varierar något beroende på ditt operativsystem, men du kan bläddra bland filmer eller TV-program separat med flikarna Filmer och program. Om du har ett Crackle-konto trycker du på "My Crackle" och loggar in för att komma åt din bevakningslista för enklare surfning, eftersom mobilappen inte erbjuder något sökalternativ.

Smarta TV-apparater och digitalboxar

Crackle har appar för flera märken av smarta TV-apparater, inklusive Sony, Samsung och Toshiba, samt för digitalboxar inklusive Roku och de som använder Google TV. Några av dessa TV-apparater inkluderar Crackle automatiskt, medan andra kräver en manuell nedladdning. Metoden för att installera och köra appar varierar mycket beroende på TV och enhet, så se produkthandboken för mer information. Till skillnad från att titta på din dator eller smartphone använder de flesta TV- och digitalboxar en aktiveringsprocess för att logga in på ditt Crackle-konto. Öppna Crackle-appen på din TV och skriv in den angivna koden på aktiveringssidan på din dator (se Resurser).

Spel konsoler

Crackle erbjuder appar för Xbox 360 och PlayStation 3. Inget system innehåller Crackle-appen ur lådan, så du måste ladda ner den via fliken Apps på 360 eller PlayStation Store på PS3. Efter nedladdning, kör Crackle från fliken Apps på 360 eller videokolumnen på PS3. På Xbox 360 måste du ha en Xbox Live Gold-prenumeration för att kunna titta på Crackle. 360-versionen av Crackle-appen använder också enhetsaktiveringsmetoden för att logga in på ditt konto istället för att använda ditt användarnamn och lösenord.