Syftet med Twitter

I lekmännens termer är Twitter en webbplats för att dela vad du gör ett givet ögonblick med andra online. I mer komplicerade termer är Twitter ett kraftfullt socialt nätverksverktyg för både affärs- och personligt bruk. Twitter använder "tweets", som är de 140 tecken (maximalt) meddelanden som du lägger upp till din Twitter-profil. Begränsningen av längd är en av funktionerna som gör Twitter unik jämfört med andra sociala nätverkssajter.

Nätverk

Ett av de främsta syftena med att skapa ett Twitter-konto är att nätverk online. Twitters system med förkortade länkar och hashtags gör det enkelt att hitta personer eller företag som publicerar tweets i samma områden som du är. Hashtags är hyperlänkord inbäddade i tweets; Du kan förvandla vilket ord som helst till en hashtagg genom att lägga till "#" -tecknet före ordet i din tweet. Med Twitters "@Mention" -system kan du kontakta alla andra Twitter-användare, oavsett om de följer dig eller inte, genom att placera en "@" -symbol framför Twitter-användarnamnet i din tweet.

Byggnadstrafik

Många företag, bloggare och webbplatsägare använder sina Twitter-profiler för att öka trafiken och hitta nya besökare till sina webbplatser. Bädda in länkar i tweets är ett av sätten du kan använda Twitter för att öka trafiken till din webbplats. Med länkförkortningstjänster kan du skapa länkar med så få tecken som möjligt för att lämna utrymme inom Twitters 140 teckengräns. De flesta av dessa länkförkortningstjänster låter dig också spåra statistik och se hur många Twitter-användare som klickar på dina länkar.

Affärsfrämjande

Att använda Twitter ger möjlighet att ta innovativa metoder för att marknadsföra ditt företag. Många företag erbjuder specifikt specialerbjudanden och kampanjer uteslutande via Twitter. Twitters "retweet" -funktion gör att andra Twitter-användare kan lägga upp din tweet om de tycker det är intressant. att bli omweetad av flera populära Twitter-användare kan öka exponeringen avsevärt för din tweet och ditt företag. Du kan också använda ditt Twitter-konto som ett sätt att låta dina kunder komma i kontakt med dig direkt utan att behöva gå igenom kundtjänst.

Social kommunikation

Även om Twitter har blivit ett användbart affärsverktyg använder många Twitter-användare fortfarande tjänsten för att dela vad de gör med sina vänner online. Du kan använda Twitter för att berätta för dina vänner vad du gör eller dela intressanta webbplatser du hittar online. Twitter-delningstjänster för foton, som TwitPic och YFrog, låter dig skicka foton för att dela med dina vänner via Twitter.