Streamingproblem på en Samsung Blu-ray

Alla Samsung Blu-ray-spelare som för närvarande finns på marknaden har appar tillgängliga för streaming av videor från tjänster som Netflix, Hulu Plus och Vudu. Du kan dock stöta på problem med strömning av video på din Samsung Blu-ray-spelare, till exempel videoströmmar av låg kvalitet eller ofta paus. Dessa problem kan orsakas av din internetanslutning eller föråldrad programvara på din Blu-ray-spelare.

Wi-Fi-signal

Om du upplever strömningsproblem som lågkvalitativ video eller frekventa buffertavbrott när du streamer video på en Samsung Blu-ray-spelare kan det bero på låg Wi-Fi-signal. Försök flytta din Blu-ray-spelare och trådlösa router närmare varandra, särskilt om de för närvarande finns i olika rum. Detta problem påverkar dock inte Samsung BD-D5100 Blu-ray-spelare, eftersom den inte är aktiverad för Wi-Fi-internetanslutningar och kräver en Ethernet-kabel för internetanslutning.

Tillgänglig bandbredd

Andra enheter som är anslutna till ditt Internet-nätverk kan få en Samsung Blu-ray-spelare att uppleva problem med uppspelning av strömningsvideo. Om en annan enhet, till exempel en dator eller surfplatta, för närvarande laddar ner filer eller är anslutna till Internet, kan de använda den bandbredd som Samsung Blu-ray-spelare behöver för att ladda videoströmmen. Pausa nedladdningar och be användare i ditt nätverk att koppla från Internet och försöka titta på klippet igen.

Internethastighet

Streaming av video kräver en höghastighetsinternetanslutning, särskilt för innehåll i högupplöst kvalitet. Om du upplever frekventa buffringsavbrott när du tittar på en videoström på en Samsung Blu-ray-spelare kan det bero på hastigheten på din internetanslutning. Ring din internetleverantör och byt till en plan som erbjuder en snabbare anslutning som kan stödja strömning av video för din Samsung Blu-ray-spelare.

Uppgradering av fast programvara

Om problemet med strömmande video på din Samsung Blu-ray-spelare inte verkar vara relaterat till din internetanslutning kan du behöva installera en firmwareuppdatering. Firmware på en Samsung Blu-ray-spelare innehåller all programvara som krävs för att enheten ska kunna spela upp och läsa videofiler, inklusive strömmande video. För att uppdatera den inbyggda programvaran måste du ladda ner en uppdateringsinstallatör från Samsungs "Download Center" -webbplats och kopiera filen till ett USB-minne som kommer att anslutas till USB-porten på spelaren för installation. Detaljerade instruktioner för firmwareuppgraderingar finns på Samsungs webbplats.