Hur man använder en iPhone för att styra en Comcast Box

Comcasts Xfinity TV Remote-app ansluter till ditt Xfinity TV-konto för att tillhandahålla TV-listor och on-demand-programmering direkt till din iPhone. Om du befinner dig framför din TV medan du använder appen kan du använda den istället för din vanliga kabelboxfjärrkontroll. DVR-abonnenter kan också schemalägga inspelningar utan att ens slå på TV: n.

Ställa in din iPhone

För att börja, ladda ner Xfinity TV Remote från App Store på din iPhone eller via iTunes på din dator. Starta appen och logga in med ditt Comcast-konto - använd samma inloggningsinformation som du använder för att betala din faktura online eller få åtkomst till din Comcast-e-postadress. Slå på kabelboxen och välj den i listan som visas på telefonen för att tilldela den ett namn. Om du har mer än en kabelbox, tryck på var och en för att visa ett meddelande på den anslutna TV: n och hjälpa dig att identifiera det. Namnge alla dina rutor och tryck på "Fortsätt". Välj "Comcast rekommenderad lineup" för att automatiskt upptäcka dina lokala listor. Tryck på "Slutför" för att börja använda appen.

Ändra kanaler

Om du ställer in mer än en kabelbox öppnar du "Inställningar" och väljer den ruta du vill styra. Byt till fliken TV-listor och bläddra genom kanalerna genom att svepa uppåt och nedåt. Svep horisontellt för att ändra tid på dagen. Välj ett sändningsprogram och tryck på "Titta på TV" för att visa programmet på din TV. Du kan också klicka på en stations nummer i den vänstra kolumnen för att växla till den kanalen. Tryck på "Tidigare kanaler" för att se en valbar lista med nyligen visade kanaler.

Programmera din DVR

Om du har en DVR på ditt konto aktiverar Xfinity TV Remote-appen DVR Manager när du ställer in dina kabelboxar. När du väljer ett program på fliken TV-listor ser du en ytterligare knapp för att ställa in programmet för inspelning. Om du har mer än en DVR i ditt hus, kommer en extra skärm att uppmana dig att välja en DVR. Som med din vanliga DVR-fjärrkontroll kan du också ställa in serieinspelningar och avbryta inspelningar genom att välja det program du vill ändra.

Krav och felsökning

Xfinity TV Remote-appen fungerar bara på iPhone 3GS och nyare modeller. Inte alla kabelboxar stöder appen, och appen fungerar inte med några digitala transportadaptrar som används istället för fulla kabelboxar. Om din kabelbox inte dyker upp, kontrollera dess kompatibilitet med appen och se till att rutan är påslagen. Appen kräver en internetanslutning, antingen Wi-Fi eller via ditt mobilnätverk.