Hur du installerar och använder VPN på Android Phone eller Tablet

Du kanske vill installera och använda VPN på din Android-telefon för att ladda ner appar som inte är tillgängliga i ditt land, använda allmän WiFi utan risker eller av olika andra skäl. Nedan hittar du stegen för att ställa in VPN på Android Phone eller Tablet.

Använd VPN på Android Phone eller Tablet

Det enklaste sättet att konfigurera och använda VPN på Android Phone eller surfplatta är att ladda ner gratis eller betalda VPN-appar som finns i Google Play Store.

Dessa appar är utformade för att automatiskt konfigurera VPN-nätverk på din Android-enhet och du behöver inte bry dig om saker som att känna till VPN-serveradress, välja VPN-typ och tillhandahålla andra detaljer.

Men om din VPN-tjänst inte tillhandahåller en app eller om du vill ha mer kontroll över hur VPN-nätverket kan du installera VPN manuellt med hjälp av Inställningar på din Android-telefon eller surfplatta.

För att ge dig en idé om hur du konfigurerar och använder VPN på Android Phone, tillhandahåller vi nedan tre metoder för att konfigurera VPN på Android Phone eller Tablet.

  1. Konfigurera VPN på Android-telefon med hjälp av Turbo VPN-app
  2. Konfigurera VPN på Android-telefon med hjälp av Tunnel Bear-appen
  3. Ställ in VPN på Android Phone med hjälp av Inställningar

1. Ställ in VPN på Android-telefon med hjälp av Turbo VPN-app

En av de bästa gratis VPN-apparna som du kan hitta i Google Play Store är Turbo VPN, som erbjuder obegränsad gratis VPN-tjänst.

Trots att Turbo VPN-app bara täcker ett begränsat antal länder, täcker den de mest populära länderna som de flesta användare skulle vara intresserade av.

Öppna Google Play Store på din Android-telefon eller surfplatta och ladda ner Turbo VPN-app.

När appen är klar med nedladdningen, öppna appen och knacka på världsikonen uppe till höger på skärmen.

På nästa skärm klickar du på det land där du vill använda Turbo VPN.

Vänta tills appen ansluter till det valda lands VPN-nätverket. Om du får ett felmeddelande kan du försöka ansluta till VPN-nätverket igen.

När du är ansluten till VPN-nätverket kan du ladda ner tillgängliga appar i andra länder genom att ändra Google Play Store-land på din Android-enhet.

2. Ställ in VPN på Android-telefon med hjälp av TunnelBear-appen

TunnelBear VPN är en annan VPN-app som du kan överväga att ladda ner från Google Play Store.

TunnelBear VPN erbjuder ett mycket större urval av länder och gör att du kan prova appen på en kostnadsfri provperiod innan du fattar beslut om att köpa appen.

Öppna Google Play Store på din Android-telefon eller surfplatta och ladda ner TunnelBear VPN-appen på din enhet.

När appen har laddats ner öppnar du appen och skapar ditt gratis VPN-konto genom att skriva din e-postadress, ett lösenord för att logga in på ditt VPN och knacka på Skapa en gratis konto-knapp.

Nästa steg är att verifiera din e-postadress genom att logga in på ditt e-postkonto och bekräfta e-postmeddelandet som mottagits från TunnelBear.

När du har verifierat din e-postadress öppnar du appen och knackar på knappen Fortsätt.

På nästa skärm flyttar du vippknappen till PÅ-position för att ge TunnelBear tillstånd att konfigurera en VPN-anslutning på din enhet.

Klicka på Ok från popup-fönstret

Som standard ansluter TunnelBear App användare till sitt VPN-nätverk i USA. Du kan ändra plats genom att knacka på pilen upp bredvid USA och välja önskat land från listan.

Den gratis spåret för TunnelBear VPN ger 500 MB, varefter du kan förlänga gratisversionen med 1 GB mer genom att tweeta om TunnelBear, bjuda in en vän till TunnelBear eller genom att installera TunnelBear på din dator.

Betalda planer för TunnelBear VPN är inte dyra och börjar till en prisvärd $ 5 per månad.

3. Ställ in VPN på Android Phone med hjälp av Inställningar

Om du inte vill installera VPN-appar kan du ställa in VPN på Android Phone med telefonens inställningar.

Öppna inställningar på din Android-telefon eller surfplatta och tryck på Mer (kan också visas som fler anslutningsinställningar) som finns under avsnittet Nätverk (eller anslutningar).

Klicka på VPN på skärmen för fler anslutningsinställningar

På nästa skärm trycker du på + -knappen (kan också visas som Lägg till VPN) för att lägga till ett VPN

Skriv ett namn på ditt VPN på popup-fönstret, välj VPN-typ och skriv IP-adressen för ditt VPN i serveradressfältet och tryck på Spara.

Efter detta kommer du att kunna surfa på internet med VPN-anslutning. Du måste ange ditt användarnamn och lösenord för att ansluta till ditt VPN-nätverk.