Förhindra att en iPhone tar bort texter

När du får ett viktigt textmeddelande kan låsning det förhindra att det tas bort. Emellertid har den inbyggda meddelandeprogrammet på iOS ingen låsfunktion för meddelanden, vilket innebär att din iPhones meddelanden kan raderas när som helst. Om du hackar iPhone för att installera appar från tredje part som inte har godkänts av Apple kan du ersätta meddelanden med ett alternativt program som låter dig låsa textmeddelanden.

Apple-appar

Apple håller ett öga med de appar som finns tillgängliga på iOS-enheter och testar och godkänner alla appar i App Store. För att hålla enheterna som Apple säljer säkert tillåter det inte att icke-godkända appar från tredje part installeras på iPhones eller iPads. Eftersom det inte finns appar som stöds som förhindrar att dina textmeddelanden raderas måste du jailbreaka din iPhone för att låsa textmeddelanden och förhindra radering.

Jailbreaking

Jailbreaking av en iOS-enhet förklarades laglig i USA 2010. Även om det kan ogiltigförklara din garanti med Apple kan du från och med publiceringen jailbreaka din enhet när du vill. När du jailbreakar en telefon kommer du åt operativsystemet - iOS - och tvingar det så att du kan installera program och ändra inställningar som inte stöds av det grundläggande operativsystemet.

Förhindrar radering av text

För att jailbreak din iPhone, ladda ner jailbreaking-programvara och följ anvisningarna för att slutföra jailbreak. Det finns också tjänster som ger dig en jailbreak mot en avgift. När din jailbreak är klar, ladda ner ett program som biteSMS, HandcentSMS eller iRealSMS till din iPhone från en alternativ appbutik som Cydia.

Andra tips

Om du inte vill jailbreak din iPhone, men vill behålla en kopia av dina texter, vidarebefordra textmeddelanden du får till din e-postkorg. Du kan också använda en tredjepartsapp, som Google Voice, textPlus eller Skype, för att skicka och ta emot texter som säkerhetskopieras automatiskt online. Du måste dock varna dina kontakter för att skicka SMS till det alternativa telefonnumret som anges av appen.