Kindle Vs Kindle Paperwhite Comparison | Vilken ska man köpa?

Ska du köpa basmodellen av Kindle E-Reader eller gå upp en nivå och köpa Kindle Paperwhite med inbyggd belysning? Denna fråga kan bäst besvaras genom att göra en Kindle Vs Kindle Paperwhite-jämförelse.

Kindle Vs Kindle Paperwhite Jämförelse

Låt oss först börja med denna Kindle Vs Kindle Paperwhite-jämförelse genom att titta på de viktigaste specifikationerna för båda dessa e-läsare i ett lättförståeligt tabellformat.

FunktionerTändaPaper
Storlek6, 3 ″ x 4, 5 ″6, 7 ″ x 4, 6 ″
Tjocklek0, 36 "0, 36 "
Vikt161 gram205 ~ 217 gram
Visa6 16, 167 ppi6 ″, 300 ppi
Lagring4 GB4 GB
Batteri-liv4 veckor6 veckor
VattentätNejNej
MolnlagringJaJa
Inbyggt ljusNej4 lysdioder
NätverkWiFiWiFi + Cellular
Pris *$ 79.99$ 119, 99

* Priset kan variera beroende på försäljning / erbjudanden.

Kindle Vs Paperwhite - Storlek & design

 • Kindle - 6, 3 ″ x 4, 6 ″ x 0, 36 ″, 161 gram
 • Kindle Paperwhite - 6, 7 ″ x 4, 6 ″ x 0, 36 ″, 205 gram

Både Kindle & Kindle Paperwhite E-Readers är mer eller mindre lika i designen och har en tjock bottenram med en vacker Kindle-logo på.

Som ni redan har gissat är den ökade tjockleken på bottenkransen i dessa e-läsare utformad för att göra det enkelt för dig att hålla Kindle i en hand medan du läser böcker.

Med tanke på vikt är basmodellen för Kindle E-Reader mycket lättare än Kindle Paperwhite, vilket gör den extremt bärbar och enkel att bära med sig.

Det måste dock nämnas att båda dessa modeller av Kindle är lättare än en genomsnittlig pocketbok. Därför bör skillnaden i vikt inte ges mycket vikt när man fattar ett köpbeslut.

Kindle Vs Paperwhite - Screen & Display

 • Kindle - 6 ″, 167 ppi
 • Tänd pappersvit - 6 ″, 300 ppi

Som du kan se jämförelsen ovan, packar Kindle Paperwhite nästan två gånger så många pixlar som tillgängligt på basmodellen för Kindle. Skillnaden i displayen märks dock bara när du behåller dessa två versioner av Kindle sida vid sida.

I annat fall har både Kindle och Kindle Paperwhite faktiska bläckpartiklar, Amazons speciella handbyggda teckensnitt och gör skarpa pappersliknande displayer med praktiskt taget ingen bländning.

Kindle Vs Paperwhite - Inbyggd belysning

Kindle Paperwhite har inbyggd belysning, som skiljer den från basmodellen för Kindle.

Till skillnad från de bakgrundsbelysta LCD-skärmarna på surfplattor, har belysningen i Kindle Paperwhite designats noggrant, med de 4 lysdioderna som styr ljuset mot skärmens yta och inte lyser i läsarnas ögon.

Därför rekommenderas Kindle Paperwhite om du troligtvis läser i mörkret (utan att bry någon) eller läsa under dåliga ljusförhållanden.

Kindle Vs Paperwhite - Storage

 • Kindle - 4 GB
 • Kindle Paperwhite - 4 GB

Både Kindle och Kindle Paperwhite har samma lagring på 4 GB, som enligt Amazon är tillräckligt bra för att lagra tusentals böcker. Amazon erbjuder också gratis molnlagring för både Kindle och Kindle Paperwhite-användare.

Kindle Vs Paperwhite - Batteriets livslängd

 • Kindle - 4 veckor
 • Kindle Paperwhite - 6 veckor

Även med inbyggd belysning inställd på max, är batteriet på Kindle Paperwhite rankat upp till 6 veckor jämfört med 4 veckor på basmodellen från Kindle.

Laddningstiden för batteri är densamma (4 timmar) för både Kindle och Kindle Paperwhite, när dessa e-läsare laddas genom att ansluta dem till en dator.

Kindle Vs Paperwhite - Connectivity

 • Kindle - WiFi
 • Kindle Paperwhite - WiFi, WiFi + Cellular

Grundmodellen för Kindle stöder endast WiFi-nätverk, medan Kindle Paperwhite finns i både WiFi och WiFi + Cellular-versioner.

Fördelen med att köpa Kindle Paperwhite med cellulärt stöd är att du kan ladda ner böcker på din Kindle när som helst, utan att behöva leta efter en WiFi Hotspot.

Om du undrar, Amazon tar hand om kostnaden för Cellular Network på sina mobilstödda Kindle-enheter och du kommer inte att debiteras, om du hamnar nedladdning av böcker med Cellular Network.

Kindle Vs Kindle Paperwhite - Slutsats

Basmodellen Kindle rekommenderas för avslappnade läsare som letar efter en billig e-läsare och även för dem som just börjar i e-böcker.

Även om basmodellen av Kindle har en mycket lägre upplösning jämfört med Kindle Paperwhite, läser den fortfarande som riktigt papper och har förmågan att hålla dig nedsänkt i läsning i timmar.

Men om du är villig att betala mer (cirka $ 40) kanske du vill stiga upp till Kindle Paperwhite, som ger mer batteritid, bättre skärm och förmågan att läsa i mörkret.

 • Du kan kolla in både Kindle och Kindle Paperwhite på Amazon .