Hur man rengör fläckar från en datorskärm

Dessa fläckar på din datorskärm är så irriterande, och de verkar fortsätta att komma tillbaka oavsett vad du gör. Lyckligtvis är de lätta att bli av med om du känner till rätt procedurer.

En datorskärm är en intressant utrustning. Har du någonsin tryckt fingret mot monitorn och sett den göra dessa färger? Det ser snyggt ut, men det är inte heller bra för skärmen när du gör det.

Oljan i huden är en av de saker som gör de fula fläckmärkena på skärmen. Oljor och andra utsöndringar från livsmedel kan göra samma sak. Ingen av dem är bra för din dator, så du bör rengöra dem då och då.

Att använda en skärmtorkning är enkelt det bästa sättet att rengöra en datorskärm. De är tillgängliga från många återförsäljare, de är billiga och otroligt enkla att använda. Övervakningsservetter kommer förpackade som en fuktig handduk (den typ du får i en restaurang när du beställer revben). Men de är inte samma sak och kan inte ersättas med varandra.

Riv upp förpackningen och ta ut handduken. Vik upp den och gnugga försiktigt med skärmen. Du kan bara gnugga fläckarna på din skärm, men du bör nog rengöra det hela, eftersom din skärm utan tvekan samlar damm varje dag. Gnid försiktigt. Handduken kan förmodligen inte skada din skärm alls, men att gnugga skärmen riktigt hårt kan inte hjälpa din sak. Även om handduken är lite våt skadar den inte din skärm.

Om du inte vill köpa skärmservetter eller helt enkelt inte har några, kan du också använda någon form av slät, silkeslen trasa för att göra tricket. Något som en glasrengöring skulle vara ett bra val - de små dukarna som ibland kommer med snygga solglasögon. De är silkeslen, små och perfekta för att utplåna fläckar. Faktum är att det är precis vad de gör för solglasögon.

Om du inte har skärmservetter eller en silkeslen trasa, ta bara en ren T-shirt och torka bort dem. Det här är en helt fattig mans lösning för att rengöra skärmen, men var säker, det kommer att fungera. Se bara till att gnugga försiktigt längs skärmen, var försiktig så att du inte trycker ner för mycket mot monitorn när du rengör. Du bör ha bort dina fläckar på nolltid.

Tips

När du rengör skärmen, torkar du bara av ytan. Så tryck inte hårt på skärmen. Detta kommer förstöra skärmen på lång sikt.

Varningar

Rengör aldrig en bildskärm med något vått såvida den inte är särskilt utformad som en rengörare för bildskärmen. Dessa våtservetter med fuktig handduk är bra, men använd aldrig vatten.

Objekt du behöver

  • Övervaka våtservetter

  • Ren skjorta