Hur man skapar dokument på iPad

IPad är mycket mer än bara en mobil plattform: den kan bli ett effektivt produktivitetsverktyg. Med rätt appar kan du använda iPad för att producera dokument och kalkylark som kan öppnas och redigeras på en Mac eller PC. Apple iWork-produktivitetssviten för iPad innehåller Pages - Apples ordbehandlingsapplikation - samt Numbers- och Keynote-apparna. Andra appar för att skapa dokument på iPad inkluderar OnLive Desktop och Documents To Go. Du kan köpa och installera önskad app via iTunes eller App Store på din iPad.

iWork-sidor

Tryck på ikonen "iWorks Pages" för att öppna appen på din iPad. Pages-appen öppnas i din standardmapp för dokument.

Knacka på alternativet "+" i det övre vänstra hörnet på sidskärmen. Dialogrutan Skapa dokument öppnas.

Tryck på Skapa dokument. Sidor visar en samling mallar som du kan välja mellan. Tryck på "Tom" för att skapa ett tomt dokument, eller tryck på en av de listade mallarna för att starta ditt dokument med en mall. Dokumentet öppnas på skärmen och iPad-tangentbordet visas under dokumentet.

Tryck in i dokumentets kropp och skriv ditt innehåll. Klicka på "Format Painter" -ikonen i den översta navigeringsmenyn för att formatera innehållet. Du kan också infoga bilder, diagram och andra objekt, precis som i hela Mac-versionen av Pages.

Tryck på alternativet ”Dokument” i det övre fältet för att återgå till mappen Dokument. Pages tilldelar mallnamnet till ditt dokument.

Tryck på alternativet "Redigera" på dokumentskärmen. Dokumentikonerna vinklar.

Tryck på titeln som tilldelats ditt nya dokument. Titelfältet kan redigeras.

Skriv in namnet på ditt dokument i fältet och tryck sedan på "Klar". Dokumentet har bytt namn till det dokumentnamn du angav.

OnLive Desktop

Öppna ikonen "OnLive Desktop" på iPad för att öppna sviten.

Tryck på "Word" -ikonen på Onlive Desktop-skärmen för att starta Microsoft Word. OnLive Desktop-applikationen replikerar ett verkligt Windows-skrivbord på din iPad. Microsoft Word-appen fungerar på samma sätt som den fullständiga versionen som är installerad på en dator.

Tryck på alternativet "Arkiv" i den översta navigeringsmenyn och tryck sedan på "Ny".

Klicka på "Tomt dokument" för att öppna ett tomt Word-dokument. Du kan också klicka på en mall i avsnittet Tillgängliga mallar för att börja med en dokumentstruktur.

Skriv in innehåll i ditt dokument och formatera sidan.

Klicka på alternativet "Arkiv" och klicka sedan på "Spara". Dialogrutan Namnlösa fil öppnas.

Skriv ett namn för ditt dokument i fältet "Filnamn" och klicka sedan på "Spara". Ditt dokument sparas på ditt OnLive Desktop molnlagringskonto.

Dokument att gå

Öppna appen Documents To Go på iPad.

Tryck på "Lokal" -ikonen i det nedre verktygsfältet och tryck sedan på "+" i det nedre högra hörnet för att skapa ett nytt dokument. Skärmen Document Type öppnas.

Tryck på "MS Word-dokument" för att skapa ett nytt Word-dokument. Du kan också trycka på "MS Excel Document" för att skapa ett nytt kalkylark eller "MS Powerpoint Document" för att skapa en ny presentation. Ett tomt dokument öppnas på skärmen.

Skriv innehåll i det nya dokumentet.

Tryck på "Tillbaka" -pilen för att spara ditt dokument med standardnamnet. Tryck på alternativet ”Redigera” på dokumentskärmen och tryck sedan på dokumentets titel för att byta namn på dokumentet. Du kan också skicka dokumentet till ditt Dropbox-konto, iZip eller Evernote genom att trycka på ikonen "Öppna i" i det nedre verktygsfältet och sedan trycka på ditt val.

Tips

Documents To Go sparar som standard nya dokument i Microsoft Office DOC-format. Du kan ändra standarddokumentformatet i appinställningarna.

Documents To Go integreras med andra iPad-appar och molnlagringstjänster, inklusive iCloud och Dropbox.

Varningar

Documents To Go och iWork är betalda appar. OnLive Desktop erbjuder en gratis version med 2 GB molnlagring. Den betalade versionen av OnLive Desktop innehåller 50 GB lagringsutrymme.

Eftersom OnLive Desktop-appen är molnbaserad måste du vara ansluten till Internet för att skapa dokument med det här verktyget. Dessutom sparas alla dokument du skapar automatiskt på ditt molnlagringskonto, inte på iPad.

OnLive Desktop integreras inte med andra appar på din enhet. Du kan till exempel inte använda OnLive Desktop för att öppna e-postbilagor.