Hur man upprepar låtar på YouTube

Det enda som är bättre än att lyssna på din favoritlåt på YouTube en gång är naturligtvis att lyssna på den vid upprepning. Oavsett om du gör det här lite eller mycket, måste du snabbt klicka på "Replay" -knappen på videon var tredje eller fjärde minut. Videons sida på YouTube innehåller kanske inte ett alternativ att spela upp den upprepade gånger i en oändlig slinga, men det betyder inte att du inte har något sätt att göra det.

Använd den inbäddade URL: en

Videospelaren som används för inbäddade videoklipp möjliggör en valfri parameter som ställer in videon i sig själv på obestämd tid. Du behöver inte bädda in videon på en webbplats för att dra nytta av detta. Om du bara öppnar den inbäddade webbadressen med rätt parametrar i din webbläsare släpps videon om och om igen. Klicka på "Dela" på videosidan och kopiera video-ID: t - den del av den delbara webbadressen som kommer efter "http://youtube.com/" - till ditt urklipp. Skriv följande adress i ett nytt webbläsarfönster eller en ny flik och ersätt "VIDEO_ID" med det ID du kopierade:

http://www.youtube.com/v/VIDEO_ID&loop=1&playlist=VIDEO_ID

Tryck på "Spela upp" -knappen. Vanligtvis kommer videon att börja spelas; dock kan du också se ett felmeddelande istället. Om så är fallet kan du inte låsa upp videon på det här sättet.

Skapa en spellista

Så länge autoplay är påslaget kommer en YouTube-spellista att börja om från början efter att den senaste videon har spelats. Du kan dra nytta av detta genom att skapa en spellista som bara innehåller en video - den du vill upprepa. Du behöver dock ett YouTube-konto för att göra detta. Om du redan har en, är detta troligen det enklaste sättet att ställa in en låt så att den ska upprepas på obestämd tid. Den enda nackdelen är att du, som vanligt för YouTube, ibland får en annons som spelas innan videon gör det.

Skaffa ett webbläsartillägg

Om du använder Chrome eller Firefox och regelbundet ändrar vilken låt du lyssnar på vid upprepning, kommer du sannolikt att dra nytta av att installera ett webbläsartillägg som lägger till looping som ett alternativ direkt till varje videos YouTube-sida. För Firefox, prova SmartVideo för YouTube, Tube Enhancer Plus eller YouTube Auto Replay; om du använder Chrome, prova Looper för YouTube, SmartVideo för YouTube eller YouTube Looper (länkar i resurser).

Använd en extern webbplats

För enstaka lyssnande eller när du är borta från din egen dator kan du använda en extern webbplats för att lyssna på en video vid upprepning. Flera av dessa webbplatser använder samma webbadressstruktur som YouTube och för att använda dem går du helt enkelt till videon du vill och ändrar webbadressen i adressfältet. Dessa webbplatser inkluderar ListenOnRepeat, för vilken du måste ersätta "youtube" i video-URL: en med "listenonrepeat"; YouTube On Repeat, för vilket du lägger till "onrepeat" till "youtube" i videon URL; och YouTubeRepeater, som du lägger till "repeater" efter "youtube" i videon URL. Om du till exempel använder On Repeat, om videon URL var "www.youtube.com/sample", skulle du ändra den till "www.youtubeonrepeat.com/sample."