Hur döljer du dina följare och vem du följer på Twitter

När du skapar ett offentligt Twitter-konto kan alla Twitter-användare - oavsett om de följer dig i nätverket eller inte - besöka din profilsida på webben för att se dina tweets, svar, favoriter och listor över personer du följer och är följd av. Det enda sättet att dölja dina följare och vem du följer är att göra ditt konto skyddat, vilket döljer de flesta andra avsnitt på din profil samtidigt.

Följare och Följande

Öppna alla offentliga Twitter-profiler (inklusive din egen) och det finns "Följande" och "Följare" -länkar till vänster. Så länge profilen och dess tweets är offentliga kan dessa listor visas av alla besökare med ett Twitter-konto, oavsett om de för närvarande följer dig eller inte. Om du för närvarande är inloggad på Twitter kan du prenumerera på något av de konton som listas genom att klicka på relevant "Följ" -knapp.

Skydda ett konto

Du kan inte ta bort listorna Följande och Följare från din profil, men du kan dölja dem - tillsammans med de flesta andra uppgifter i din profil - genom att skydda ditt konto. När du visar en skyddad profilsida är allt du kan se användarbioinformation om du inte är en godkänd följare. När du väl är skyddad är din profilsida på samma sätt begränsad, men alla Twitter-användare som du har godkänt som följare kommer fortfarande att kunna komma åt dina Följande och Följande sidor. Du kan skydda ditt konto från avsnittet Säkerhet och sekretess på inställningssidan på Twitter-webbplatsen.

Hur skyddade konton fungerar

Välj att skydda dina tweets och alla nya följare måste godkännas specifikt av dig innan de kan se dina uppdateringar. Dessutom visas dina tweets inte i sökresultaten och kan inte retweetas. De flesta sidor som utgör din profil, inklusive dina följare, personerna du följer, dina favoriter och dina tweets, är dolda för besökare som inte har godkänts som följare.

Skapa Twitter-listor

Ett alternativt sätt att dölja vilka konton du prenumererar på på Twitter är att inte följa någon på det konventionella sättet, det vill säga genom att klicka på "Följ" på en Twitter-profil eller -knapp. Skapa istället en privat lista med användare genom avsnittet Listor i din profil och lägg till utvalda användare i den en efter en. Du kan söka efter uppdateringar genom att öppna listans sida, men eftersom den är markerad som privat kommer ingen annan att kunna se användarkontona som den innehåller eller tweets från dessa användare. Listasidor uppdateras på samma sätt som Twitter-tidslinjen, med nya tweets som visas högst upp på sidan.