Vad är Google Fi och hur fungerar det

Google Fi påstår sig vara billigare och mycket mer flexibelt jämfört med traditionella leverantörer av mobila tjänster. Så låt oss gå vidare och titta på Google Fi och förstå hur det fungerar.

Vad är Google Fi

Google Fi är en mobiltjänst som erbjuds från Google, som tillhandahåller obegränsade samtal, obegränsade meddelanden och mobildata till konkurrenskraftiga priser.

Googles mobiltjänst var känd som 'Google Fi', när den initialt lanserades (22 april 2015) endast på inbjudan för Nexus 6-köpare och öppnades för allmänheten den 7 mars 2016.

Senare omklassificerade Google Google Fi som Google Fi och lade till support till fler enheter, inklusive iPhones.

Google Fi använder MVNO-modellen (Virtual Virtual Network Operator) och tillhandahåller sina tjänster via WiFi Hotspots och hyrda mobiltjänstinfrastruktur som ägs av Sprint, T-Mobile och US Cellular.

Programvaran bakom Google Fi är utformad för att automatiskt ansluta till tillgängliga WiFi-hotspots via en säkrad VPN och växla till LTE-nätverk, när WiFi inte är tillgängligt.

Google Fi-täckning och erfarenhet

Med WiFi Hotspots och alla mobilnät i kombination hävdar Google Fi-tjänsten att täcka mer än 170 länder runt om i världen.

Tekniken bakom Google Fi är utformad för att smidigt växla mellan mobil- och WiFi-nätverk, beroende på vad som är snabbare vid en given punkt.

Enligt Google kommer dess användare sannolikt att få 4G LTE-hastighet oftast eftersom dess tjänst är utformad för att växla mellan WiFi och det snabbast tillgängliga LTE-nätverket.

Google Fi-kostnad

Google Fi börjar på 20 USD per månad, vilket ger dig obegränsat lokalsamtal, obegränsad lokal, nationell och internationell textning och billiga internationella samtal i över 170 länder.

Data måste köpas i förväg till $ 10 / GB och du betalar bara för faktiskt använda data.

Till exempel kan du betala för 2 GB ($ 20) och räkna med att få tillbaka $ 8 i kredit, om du bara använder 1, 2 GB. Det finns ingen avrundning, du betalar för exakt det du använder.

Google Fi är utformat för att göra den mest effektiva användningen av data genom att använda över 100 000 gratis WiFi-hotspots som Google har verifierat som snabba och pålitliga.

Enligt Google debiteras du inte för dataanvändning när du är i ett Wi-Fi-nätverk.

Avtal, uppsägningsavgifter och överskott

Det finns inget årligt avtal med Google Fi och inga terminavgifter heller. Du kan gå ifrån Google Fi när du känner att det inte längre passar dina krav.

Om du inte är säker på hur du avbryter kan du pausa Google Fi-tjänster upp till tre månader, varefter de automatiskt återaktiveras.

En annan funktion som skiljer Google Fi från traditionella tjänsteleverantörer är Bill Protection Plan, vilket gör Google Fi-tjänsten obegränsad utan att faktiskt betala för obegränsad dataplan.

Med Bill Protection-planen förblir Google Fi-tjänsten aktiv på din telefon, oavsett hur mycket data som används.

Under Bill Protection kan en enskild planägare förvänta sig att fortsätta använda Google Fi-tjänsten upp till 15 GB överskott av dataanvändning och ändå betala endast $ 60 (6 GB) för data.

Efter 15 GB-punkt blir Google Fi-tjänsten långsammare på din telefon, men låter dig välja bort långsammare hastigheter genom att betala $ 10 / GB för överskottsdata som används över 15 GB i en faktureringscykel.

Bill Protection Plan gäller för internationell dataanvändning och Google Fi debiterar samma priser för både nationella och internationella data i 200 länder och destinationer.

Vad sägs om datasäkerhet

Enligt Google skyddas användardata genom kryptering när de är anslutna till ett WiFi-nätverk.

Krypteringen sker automatiskt och smidigt, utan att behöva skriva lösenord eller logga in på VPN.

Krav på Google Fi-behörighet

För att vara berättigad till Google Fi måste du ha ett giltigt Gmail-konto, äga en Google Fi-kompatibel enhet och bo i ett område där täckningen är tillgänglig.

Du kan kontrollera Google Fi-täckningsområdet på den här kartan.

Google Fi internationell täckning

Google Fi gör det möjligt att använda dataroaming i över 200 länder och destinationer i samma takt på $ 10 / GB. Du kan se listan över länder här.