Hur du sparar webbsidor som PDF på Android-telefon

Du kan spara webbsidor som PDF direkt på din Android-telefon, utan att använda någon online-konverteringsverktyg, PDF Writing Software eller webbläsarextensions. Allt du behöver ha är Chrome- eller Firefox-webbläsaren på din Android-telefon.

Spara webbsidor som PDF på Android-telefon

Under din pendeltid kanske du vill göra lite arbete eller spendera tid på att lära dig och komma ikapp med vad som händer i världen. Problemet är dock att du inte har en aktiv WiFi-anslutning och att använda Cellular-data kommer att kosta dig mycket.

Lyckligtvis finns det en lösning på detta problem, om du kan planera i förväg och spara webbsidor som PDF på din Android-telefon eller surfplatta för offlineläsning.

Som nämnts ovan ligger lösningen precis på din Android-telefon och du behöver inte mer än Chrome eller Firefox webbläsare.

Spara webbsidor som PDF med Chrome Browser

Googles Chrome-webbläsare har inte en inbyggd Save to PDF-funktion, men du kan fortfarande spara webbsidor som PDF-filer med hjälp av utskriftsfunktionen.

1. Öppna webbläsaren Chrome på din Android-telefon eller surfplatta

2. Öppna sedan webbsidan som du vill spara som ett PDF-dokument för offlineläsning.

3. När webbsidan laddats på din telefon trycker du på 3-punktsikonen längst upp till höger på skärmen (se bild nedan)

4. Klicka på Skriv ut på rullgardinsmenyn.

5. På nästa skärm, se till att Spara som PDF är valt som skrivaren på din Android-telefon (se bild nedan)

6. Klicka sedan på nedladdning till PDF-ikonen för att spara webbsidan som ett PDF-dokument på din Android-telefon (se bild nedan)

Spara webbsidor som PDF med Firefox

Processen att spara en webbsida som ett PDF-dokument är lite enklare i Firefox-webbläsaren.

1. Öppna webbläsaren Firefox på din Android-telefon eller surfplatta

2. Öppna sedan webbsidan som du vill spara som ett PDF-dokument.

3. När du väl är på webbsidan trycker du på 3-punktsikonen, som finns i det övre högra hörnet på skärmen (se bild nedan).

4. Tryck på Sida i listrutan.

5. Klicka sedan på Spara som PDF (se bild nedan)

Nu när du har sparat webbsidorna som PDF-dokument är nästa steg att vänja sig åt att spara webbsidor för offlineläsning.

Få åtkomst till webbsidor sparade som PDF för offlineläsning

På de flesta Android-telefoner sparas PDF-filerna vanligtvis i mappen Mina filer (på Samsung-telefoner) eller mappen Nedladdningar (på andra Android-enheter).

Om din telefon använder Mina filer-mappen kan du följa stegen nedan för att komma åt webbsidor som är sparade som PDF-filer.

1. Klicka på ikonen Alla appar, som finns i den nedre menyn på startsidan på din Android-telefon.

2. Klicka sedan på Verktygsmappen.

3. Klicka på Mina filer i Verktyg-mappen.

Du hittar alla webbsidor som är sparade som PDF i den här mappen. Bläddra igenom listan över filer och välj den PDF som du vill öppna.

Som nämnts ovan sparar de flesta andra Android-telefoner webbsidor som sparats som PDF-dokument i mappen Nedladdningar, som lätt kan nås genom att följa stegen nedan.

1. På startskärmen på din Android-telefon eller surfplatta klickar du på ikonen Alla appar.

2. Klicka sedan på Nedladdningar.

Du hittar alla webbsidor som är sparade som PDF-dokument i mappen Nedladdningar. Bläddra igenom listan över nedladdningar och leta upp det PDF-dokument som du vill öppna.

Få åtkomst till webbsidor som sparats som PDF med Adobe Acrobat

Ett enkelt sätt att få åtkomst till webbsidor som sparats som PDF-dokument på din Android-telefon är att ladda ner och installera Adobe Acrobat-appen på din enhet.

1. Ladda ner Adobe Acrobat-appen från Google Play Store och installera appen på din Android-enhet.

2. Öppna sedan Adobe Acrobat-appen på din Android-telefon eller surfplatta

Du kommer att se en lista över alla webbsidor som du har sparat som PDF-dokument på din Android-telefon. Bläddra igenom listan och välj den webbsida som du vill visa.