Hur fabriksinställs Kindle Fire Tablet

Det kan hända att du stöter på behovet av att återställa Kindle Fire-surfplattan om du har problem på din enhet eller om du har bestämt dig för att sälja eller ge bort din enhet till någon.

Fabriksåterställ Kindle Fire Tablet

En fabriksåterställning raderar all data lagrad på din Kindle Fire-enhet, men lämnar data på ditt SD-kort oberörd, såvida du inte väljer alternativet att formatera SD-kortet också.

Om du inte utför en fabriksåterställning för att sälja eller ge bort din enhet, kanske du vill göra en säkerhetskopia av dina personliga inställningar, bokmärken, startskärm och applayout innan du fortsätter med en fabriksåterställning.

Alla böcker, filmer, musik och appar som du har köpt från Amazon synkroniseras automatiskt till ditt Amazon-konto och du kan ladda ner dem när som helst.

För att säkerhetskopiera Kindle Fire, tryck på Inställningar> Enhetsalternativ> Säkerhetskopiera och återställa.

På nästa skärm växlar PÅ alternativet för säkerhetskopiering och återställning för att ställa in Kindle Fire Automated Backup på din enhet.

Kindle Automatic Backup körs en gång om dagen och inträffar endast när din enhet är ansluten till WiFi-nätverk och är i viloläge. För att manuellt säkerhetskopiera Kindle Fire, tryck på alternativet Säkerhetskopiera nu.

Obs! Säkerhetskopior av Kindle Fire inkluderar inte foton

När du har gjort en säkerhetskopia av Kindle Fire kan du gå vidare med följande steg till Factory Reset Kindle Fire-surfplatta.

För att återställa Kindle Fire-surfplattan, tryck på Inställningar> Enhetsalternativ> Återställ till fabriksinställningar.

Du kommer att se en popup, klicka på alternativet Återställ till fabriksinställning av din Kindle Fire Device. På det här stadiet kan du trycka på "Avbryt" om du inte är säker och inte vill fabriksinställa Kindle Fire.

Låt några minuter för din Kindle Fire-enhet återställas till fabriksinställningarna. När processen är klar ser du Kindle Fire starta om sig själv.

En återställning av Kindle Fire Factory tar bort all din personlig information, Amazon-kontoinformation och rensar allt nedladdat innehåll och applikationer från din interna lagring.

Om du har ett SD-kort installerat på Kindle Fire förblir det orört. Om det behövs kan du radera SD-kortet genom att trycka på Ja-alternativet i varningsrutan som dyker upp.

Efter en fabriksåterställning kan du fortfarande ladda ner böcker, musik, appar och andra Amazon-köp. Men enskilda appinställningar, spelets framsteg och artiklar i appen kan gå förlorade (beroende på appen).