Så här spårar du Facebook-kontoaktivitet efter IP-adress som Gmail

Facebook har en funktion som liknar en i Gmail som gör att du kan se platsen från vilket ditt konto har nåtts, tillsammans med IP-adressen till den dator som användes. Detta är användbart för att söka efter obehörig åtkomst till ditt konto. Du kanske också vill använda den här funktionen för att logga ut från sessioner om du har glömt att göra det på en offentlig dator eller en som du inte längre använder. Denna information finns på sidan Kontoinställningar i ditt Facebook-konto.

Steg 1

Logga in på ditt Facebook-konto. Klicka på pilen till höger om "Hem" -menyn i det övre navigeringsfältet.

Steg 2

Klicka på "Kontoinställningar" och välj "Säkerhet". Klicka på "Aktiva sessioner". En lista över senaste kontosessioner visas.

Steg 3

Placera muspekaren över platsen som ges för en session men klicka inte på den. Siffran till höger om "Plats uppskattad baserat på IP" är IP-adressen för sessionen.

Steg 4

Klicka på "Avsluta aktivitet" bredvid en session för att logga ut från ditt konto på en annan dator som användes för att komma åt ditt konto tidigare. Avsluta alla sessioner för att logga ut från ditt konto på alla andra datorer.

Klicka på "Allmänt" till vänster för att ändra ditt lösenord om ditt konto har äventyrats. Klicka på "Lösenord", ange ditt nuvarande lösenord och ett nytt två gånger. Klicka på "Spara ändringar."