Hur man kopplar en monokabel till en stereokontakt

När du spelar ett förstärkt musikinstrument via ett system med flera högtalare, spelar upp äldre monoinspelningar eller band eller lyssnar på en monokälla, till exempel ett tal eller diktatinspelning via ett stereoanlägg, kan du behöva mata en monosignal till ett stereouttag . Det finns två enkla sätt att åstadkomma detta: koppla om monokabelkontakten och köpa en adapter. Endera metoden ger lika balanserad signal till stereoutgången.

Koppla om kontakten

Steg 1

Ta bort monokontakten från kabeländen. Denna metod fungerar med åttonde eller kvart tum ljudkontakter.

Steg 2

Stripa den främre delen av kabeln för att exponera den heta eller positiva, ledningen som vanligtvis är täckt av en vit plastbeläggning och den silverfärgade skärmen som omger den.

Steg 3

Skruva loss fatdelen på den nya stereoanvändaruttaget och drar monokabeln genom den bakre delen av pipan.

Steg 4

Löd den exponerade änden av mittkabeln till båda de positiva mittenstereostiften på baksidan av stereokontakten. Se till att du har tillräckligt med avskalad mittkabel för att röra vid båda mittkontaktdonen på stereokontakten.

Steg 5

Löd den avskärmade delen av den avskalade monokabeln till kontakten, vilket i allmänhet är den längsta av de tre inre stiften på insidan av stereokontakten.

Steg 6

Skruva fast höljet över de exponerade anslutningarna och på stereokontakten.

Anslut den omkopplade monokabeln till stereouttaget och spela en signalkälla. Ljudet bör komma från alla anslutna högtalare på lika volymnivå.

Använda en adapter

Steg 1

Anslut monokontakten i slutet av kabeln till mono-till-stereoadaptern.

Steg 2

Anslut kabeln med mono-till-stereoadaptern till stereouttaget.

Spela en monokälla och lyssna på de enskilda högtalarna. Ljudet ska komma genom varje högtalare på samma volymnivå.