Hur man aktiverar appändelser för Apple Maps på iPhone

Apple har öppnat sin Maps-app för tredje parts utvecklare i iOS 10. Detta har gjort det möjligt för appar som Uber, Yelp och OpenTable att bygga apptillägg för Apple Maps. Låt oss ta en titt på hur vi får mer ut av Maps-appen på din iPhone eller iPad genom att aktivera app-tillägg för Apple Maps.

App-tillägg för Apple Maps

Appförlängningar i Apple Maps tillåter i princip att tredjepartsappar integreras med kartan och utvidgar dess funktionalitet på ett mer användbart sätt.

När du till exempel aktiverar OpenTable-förlängningen för Apple Maps kan du boka en tabell direkt från Apple Maps-sökresultaten. Du kommer inte att behöva stänga eller lämna Maps-appen för att söka efter restaurangen i OpenTable-appen och använda appen för att boka ett bord.

För närvarande finns det bara ett fåtal appar i App Store som har byggt tillägg för Apple Maps, varav de anmärkningsvärda är följande:

  • OpenTable: Gör att du kan boka bord på över 38 000 restauranger runt om i världen.
  • Yelp: Här kan du få erbjudanden på tusentals restauranger, butiker och tjänster.
  • Lyft: Som uttalet av ordet antyder hjälper Lyft dig att rida från närliggande lokförare.
  • Uber: Välkänd tjänst som har kommit som ett bekvämt alternativ till den vanliga taxitjänsten.
  • Zomato: Another Food and Restaurant Finder-app

Aktivera apptillägg för Apple Maps på iPhone

För att aktivera apptillägg i Apple Maps måste du först ladda ner och installera appen som har byggt tillägg för Apple Maps. Låt oss i så fall prova att installera OpenTable-appen och se hur du aktiverar appens förlängning för Apple Maps.

1. Öppna App Store på din iPhone eller iPad

2. Klicka sedan på Sökikonen från den nedre menyn (Se bild nedan).

3. Sök efter “Open Table” -appen i App Store, ladda ner och installera OpenTable-appen på din iPhone.

4. Sök sedan efter OpenTable-appen på din startsida och tryck på den.

5. Låt appen på nästa skärm dela din plats när du uppmanas att göra det.

Stäng OpenTable-appen och följ stegen nedan för att aktivera OpenTable App-förlängning för Apple Maps på din iPhone eller iPad.

1. Klicka på Inställningar på startsidan på din iPhone eller iPad.

2. Bläddra nedåt på Inställningsskärmen och knacka på Kartor.

3. Bläddra nedåt till avsnittet Tillägg på kartans skärm och aktivera OpenTable-appens förlängning för Apple Maps på din iPhone genom att flytta reglaget till ON-läge (se bild nedan).

Detta möjliggör OpenTable-apptillägget för Maps-appen på din iPhone, vilket ger Maps-appen ytterligare funktioner.

På samma sätt kan du aktivera tillägg för Uber, Yelp, Lyft eller Zomato i Apple Maps för att använda dessa appar från kartan på din iPhone.

Hur man använder apptillägg för Apple Maps

När du har aktiverat appförlängningar för Apple Maps kommer tredjepartsapparna att integreras nära med Apple Maps på din iPhone, så att du får mer ut av Apple Maps.

Eftersom vi har aktiverat OpenTable App Extension för Apple Maps, låt oss ta en titt på hur denna Apple Maps Extension fungerar på din iPhone.

1. Öppna Maps-appen på din iPhone

2. Dra upp på din iPhone och sök efter en restaurang (till exempel "Keg Steakhouse") genom att skriva namnet i sökfältet (se bild nedan).

3. Klicka på “The Keg Steakhouse” när det kommer upp i sökresultaten.

4. På nästa skärm ser du platsinformationen för restaurangen som du försökte leta upp, tillsammans med OpenTable App Extension som ger dig ett enkelt sätt att boka bord.

App-tillägg saknas i Apple Maps

Om du inte ser avsnittet " Tillägg " på Apple Maps-inställningsskärmen betyder det helt enkelt att du inte har de appar installerade på din iPhone som stöder tillägg för Apple Maps.

Om du har appar som Uber och OpenTable på din iPhone och inte ser avsnittet om tillägg, är det troligt att dessa appar inte har uppdaterats. Prova att uppdatera apparna till deras senaste versioner och se om du kan se avsnittet Tillägg tillsammans med appar i det avsnittet.

Ta bort apparna och installera dem tillbaka på din iPhone, om du inte ser avsnittet för tillägg även efter att du har uppdaterat apparna.