Hur man ändrar DNS-server i Windows 10

Om du har problem med nätverket och långsam surfhastighet kan byta till Google DNS eller OPEN DNS hjälpa till att lösa problemet. Nedan hittar du stegen för att ändra DNS-server i Windows 10.

Ändra DNS-server i Windows 10

Som standard konfigurerar Windows 10 automatiskt nätverksanslutningen på din dator för att använda DNS-servrarna för din Internetleverantör.

Den här automatiska inställningen är idealisk för de flesta användare som inte vill gå igenom besväret med att ställa in en DNS-server på sin dator.

Men om DNS-servrarna för din tillhandahållna Internet-tjänst blir trånga, kommer du att uppleva långsammare surfhastigheter och problem med nätverksanslutningen på din dator.

I sådana fall är det vettigt att ändra DNS-servrarna på din dator till antingen Google DNS eller OpenDNS och se om detta hjälper till att lösa problemet.

Både Google DNS och OpenDNS är kända för att vara mycket pålitliga DNS-servrar och kommer troligen att vara snabbare än de DNS-servrar som din tjänsteleverantör använder.

Vid OpenDNS kommer du också att kunna använda ytterligare funktioner som innehållsfiltrering, anti-phishing och kontroller av barnskydd.

1. Byt DNS-server till Google eller OpenDNS

Följ stegen nedan för att ändra DNS-servrar på din dator till antingen Google DNS eller OpenDNS.

1. Öppna Inställningar> klicka på Nätverk och Internet.

2. På skärmen Nätverks- och internetinställningar bläddrar du ner i den högra rutan och klickar på Ändra adapteralternativ.

3. Dubbelklicka på nästa skärm på det aktiva nätverksnamnet som du vill ändra DNS-servern för.

4. Klicka på Egenskaper-knappen på nästa skärm.

Obs: Du blir ombedd att ange ditt administratörslösenord, om du inte är inloggad med ditt administratörskonto.

5. På skärmen WiFi Properties väljer du Internet Protocol Version 4 (TCP / IPv4) och klickar på Properties.

6. På nästa skärm väljer du Använd följande DNS-serveradresser och anger 8.8.8.8 i rutan bredvid Preferred DNS Server och 8.8.4.4 i rutan bredvid Alternativ DNS-server.

Obs: Om du vill använda OpenDNS-typ 208.67.222.222 i rutan Preferred DNS Server och 208.67.220.220 i rutan Alternativ DNS Server.

7. Klicka på OK för att spara de nya DNS-serverinställningarna.

Med dessa steg har du framgångsrikt ändrat DNS-servern på din dator till Google DNS.