Hur man AirDrop från iPhone till iPad

Låt oss anta att du läser en intressant artikel på din telefon, men vill visa den på den större skärmen på din iPad. Detta kan enkelt och enkelt uppnås genom att använda AirDrop-funktionen i iOS. Nedan hittar du de faktiska stegen till AirDrop från iPhone till iPad.

Ställ in AirDrop mellan iPhone och iPad

Om du inte har provat det ännu, ger AirDrop-funktionen på din iPhone dig möjlighet att överföra alla typer av innehåll (Foton, videor, filer, artiklar) från iPhone till iPad, en annan iPhone eller till din Mac utan att använda några kablar.

För att kunna använda AirDrop måste du först ställa in AirDrop på din iPhone genom att följa stegen nedan.

1. Öppna Kontrollcentret på din iPhone genom att svepa upp från undersidan av skärmen.

2. I Kontrollcenter klickar du på WiFi- och Bluetooth-ikonerna för att aktivera WiFi och Bluetooth på din iPhone (se bild nedan).

3. Se till att WiFi och Bluetooth är aktiverade på din iPad.

4. Dra sedan upp från undersidan av skärmen på din iPad och sedan Tvinga pekar eller knacka på och håll på Networks-widgeten för att utöka widgeten Networks.

5. När nätverkswidgeten har utökats klickar du på AirDrop-ikonen

6. På nästa skärm trycker du på alternativet Alla. Genom att göra detta kommer din iPad att ta emot data från din iPhone.

7. Upprepa på samma sätt steg 4, 5 och 6 på din iPhone för att se till att den kan ta emot data från din iPad.

Steg till AirDrop Från iPhone till iPad

När AirDrop har konfigurerats korrekt på din iPhone och iPad kan du följa stegen nedan för att AirDrop från iPhone till iPad.

1. Öppna appen som innehåller data som du vill AirDrop från iPhone till iPad. Öppna till exempel Photos-appen på din iPhone, i fall du försöker AirDrop Photos från iPhone till iPad.

2. I foton-appen väljer du de foton som du vill AirDrop och klicka sedan på Dela-ikonen som finns längst ner till vänster på skärmen (se bild nedan).

3. På nästa skärm trycker du på enhetsnamnet och den person som du vill dela utvalda foton med (se bild nedan).

4. Nu om du använder olika Apple-ID: er kommer du att frågas på din iPad om du vill acceptera filerna eller inte. Klicka på Acceptera för att slutföra filöverföringen.

På så sätt kan du trådlöst överföra alla typer av media eller filer från iPhone till iPad. Om du stöter på problem kan du hänvisa till den här artikeln: Hur du åtgärdar AirDrop fungerar inte på iPhone