Hur man överför en bild från en Samsung-mobiltelefon till en dator med Bluetooth

Överför bilder från din Samsung-mobiltelefon till din dator med Bluetooth-funktionen på din telefon. Din dator måste ha en intern Bluetooth-enhet eller en extern USB Bluetooth-mottagare installerad innan du kan ansluta till din telefon via Bluetooth. Du måste "para ihop" enheterna första gången du överför så att de kan kommunicera. Efter denna första parning känner telefonen och datorn igen varandra när de är inom räckhåll. Se till att din telefon ligger inom 30 fot från din dator så att Bluetooth-signalen är stark när du överför foton.

Steg 1

Tryck på menyknappen på din telefon och navigera till "Inställningar", sedan "Anslutbarhet" och sedan "Bluetooth". Menynamnen kan variera beroende på telefonmodell. Leta efter etiketter som "Wireless & Networks" eller liknande om du inte ser "Connectivity".

Steg 2

Välj "Aktivera" och "Synlig". Detta slår på Bluetooth och gör telefonen "upptäckbar" så att datorn kan hitta den.

Steg 3

Aktivera Bluetooth på din dator om den inte redan är påslagen. Du bör se Bluetooth-ikonen, en stiliserad bokstav B, i ditt verktygsfält nära systemklockan. Om du inte ser det där, för Windows, gå till "Kontrollpanelen" och sedan "Hårdvara och ljud." Klicka på "Bluetooth-enheter", sedan "Lägg till" och följ anvisningarna som visas. Öppna "Systeminställningar" på en Mac, klicka på Bluetooth-ikonen och klicka sedan på "På".

Steg 4

Ange Exchange-PIN-koden på båda enheterna om du uppmanas till det. Vissa telefoner kommer inte att fråga dig och paras automatiskt. Standardlösenordet för Samsung är 0000. En Bluetooth-dialogruta öppnas på din dator när parkopplingen är klar.

Steg 5

Välj "File Transfer" eller "Browse Device" i dialogrutan, beroende på operativsystem och Bluetooth-programvara. En lista över telefonens filer visas.

Navigera till bilderna du vill överföra. Välj dem och dra dem till skrivbordet eller till en mapp på din dator. Du kan också högerklicka och kopiera bilderna och sedan klistra in dem i en mapp på din dator. Detta lämnar originalet på din telefon.