Hur man lägger en GIF i Tumblr-beskrivningen

Tumblr är en flexibel bloggplattform som låter dig använda HTML för att infoga element i de flesta delar av din blogg, även om specifika bloggelement, till exempel beskrivningsrutan, inte har ett HTML-läge när du redigerar dem. Du kan till exempel använda HTML för att infoga en GIF i beskrivningen av din blogg. Du måste använda en enda tagg för att infoga bilden så att du inte behöver vara HTML-expert.

Leta reda på webbadressen till den GIF du vill infoga i beskrivningen. Om GIF inte finns på Internet måste du ladda upp den till en bilddelningswebbplats och sedan kopiera dess URL till urklipp. När du har valt webbadressen till bilden trycker du på "Ctrl-C" för att kopiera den till Urklipp.

Logga in på ditt Tumblr-konto och klicka sedan på knappen "Anpassa" på instrumentpanelen. Leta reda på rutan Beskrivning i verktygslådan till vänster.

Klicka inuti rutan Beskrivning och skriv "" symbol:

Klicka på knappen "Spara" för att spara och tillämpa ändringarna. Du kan förhandsgranska ändringarna i den högra rutan.

Tips

Du kan styra bredden och höjden på bilden när du har lagt in den i beskrivningen.

För att ändra bildens bredd och höjd, lägg till parametrarna "width = Size_in_Pixels" och "height = Size_in_Pixels" i IMG-taggen. För att till exempel ändra bildens storlek till 100 gånger 100 pixlar måste IMG-taggen se ut så här:

Det finns dussintals webbplatser för bilddelning på Internet som du kan använda för att infoga en GIF-bild från din hårddisk i din Tumblr-blogg.

Varningar

Du kan bryta layouten på din blogg om du använder stora GIF-bilder. Förhandsgranska ändringarna innan du klickar på "Spara". Om bilden är för stor, gör den mindre med parametrarna "bredd" och "höjd".