Hur fungerar en iPad?

Apple iPad är en surfplatta, i huvudsak en bärbar pekskärm. Den byggdes på iPhone-modellen, men med en utökad processor, längre batteritid och mer minne. Det har inte någon av iPhone-samtalsfunktionerna. IPad kan ses horisontellt eller vertikalt och skärmen ändras därefter. Det finns inget behov av ett extra datortangentbord eller en mus.

Grundläggande handledning

Tryck på den nedre "Sleep / Wake" -knappen för att slå på iPad. Hemskärmen visas, så tryck med fingret på någon av ikonerna för att öppna programmet. Ytterligare tryckningar på olika delar av skärmen i ett program kommer att resultera i olika funktioner. Du kan lyssna på en låt, skicka ett e-postmeddelande, visa ett foto eller läsa en e-bok. För att skriva på en iPad visas ett pekskärmstangentbord så nu krävs ytterligare tangentbord. Tryck på den centrala "Sleep / Wake" -knappen för att stänga av iPad.

Operativ system

IPad använder ett annat operativsystem än en Mac-bärbar dator eller stationär dator. Operativsystemet är iOS 3.2.2. Detta är faktiskt samma operativsystem som iPod touch och iPhone. IPad kan köra sina egna specifika iPad-applikationer samt iPhone- eller MacBook-applikationer. Detta operativsystem stöder endast Apple-produkter, inte applikationer eller programvara för Microsoft eller Windows.

Pekskärm

IPadens nyckelfunktion som skiljer den från en bärbar eller stationär dator är dess 1024x768 pixlar pekskärm. Skärmen är större än en iPhone och mindre än en MacBook, 9,7 tum. Skärmen är LED-bakgrundsbelyst så att du kan se den i svag belysning och du kan justera skärmens dimning som på en bärbar dator. För att motverka fingeravtryck och skador har skärmen en oleofob beläggning. Du kan interagera med iPad-skärmen genom att knacka eller skjuta fingret.

Trådlöst internet

Jämfört med en MacBook- eller Mac-stationär dator med en Ethernet-port eller kabelport har iPad enbart tillgång till Internet via sin trådlösa signal. Den har en inbyggd Wi-Fi 802.11-detektor som automatiskt lokaliserar Wi-Fi-åtkomst. Du kan para ipad med Bluetooth-enheter, inklusive en mus eller tangentbord, via dess Bluetooth-applikation. Den trådlösa hastigheten är upp till 7,2 megabit per sekund.