Digitala kameror som kommer med en fjärrkontroll

Det krävs ofta en stadig hand och fingrar när man tar bilder från en digitalkamera. En lätt skakning leder ofta till upprepade tagningar. Om du fäster kameran på ett stativ ökar du dina chanser att få ett stadigt skott. Du måste dock fortfarande interagera direkt med kameran för att trycka och släppa avtryckaren. Att ha möjlighet att fjärrstyra din kamera på avstånd i tidsinställda bilder, närbilder eller telebilder kan vara användbart. Fjärrkontroller levereras inte med digitalkameror utan säljs som tillbehör. De finns trådbundna, trådlösa eller som programvara.

Kodak fjärrkontroll

Kodak gör en fjärrkontroll för inspelning av videor, användbart när du vill vara med i videon. Detta tillbehör är kompatibelt med Kodak M580-seriens digitala kamera, liksom vissa Kodak digitala videokameror. Den har ett ganska enkelt användargränssnitt för att starta och stoppa inspelning, granska och ta bort bilder och videor och för att live visa videon. Den kan också användas för att styra visningen på en HDTV.

Sony fjärrkontroller

Sony tillverkar tre typer av trådlösa fjärrkontroller i sin Remote Commander-serie och de är kompatibla med några av sina Digital Single Lens Reflex, eller DSLR, digitala kameror. RMT-DSLR1 Remote Commander är en trådlös, multifunktionskamera och HDTV-fjärrkontroll för fotovisning. RM-L1AM Alpha Remote Commander är en enkel, trådbunden fjärrkontroll med en frigöringsknapp för att fjärrstänga kamerans slutare. RM-S1AM Remote Commander utökar funktionerna i RM-L1AM för att rymma nattfotografering och fotografering med en glödlampa. Kompatibla kameror inkluderar Sony a560, a580, a55 och a900 DSLR-kameror.

Canons fjärrkontroller

Canon tillverkar två trådlösa och fyra trådbundna fjärrkontroller för sina digitalkameraprodukter. Fjärrkontrollen RC-6 är en trådlös fjärrkontroll och avtryckare för många av Canons digitalkameror från EOS och Digital Rebel. Den trådlösa styrenheten LC-5 har ett utökat utbud av trådlös fjärrkontroll. Den är endast kompatibel med EOS-seriens kameror.

Fjärrkontrollen RS-60E3 levereras med en tvåfotskabel och replikerar alla funktioner i kamerans avtryckare. Den är kompatibel med många av Canons digitalkameror från EOS och Digital Rebel. Fjärrbrytaren RS-80N3 levereras med en 2,6 fot kabel, härmar en avtryckare, har ett avtryckarlås och är konfigurerad för telebilder, makrofotografering och exponering av glödlampor. Den är kompatibel med många EOS-kameror. Fjärrbrytaren 60-T3 är en elektromagnetisk kabel utrustad med en tvåfots sladd och en tre-polig terminal för att oberoende reglera ljusmätning och slutare. Den är kompatibel med många EOS-kameror.

Canons timerfjärrkontroll TC-80N3 är mer omfattande. Med en 2,6 fot-kabel, en självutlösare, intervalltimer, timer för lång exponering och exponeringsräkning kan denna fjärrkontrolls timer konfigureras från en sekund till 99 timmar. Med ratten kan du enkelt manipulera nummerinställningarna med en enda tumme. Den har också en upplyst LCD-panel och en ficka bakom den för att lagra kamerans fjärrkontrolluttag. Den är kompatibel med många EOS-kameror.

Nikons fjärrkontroller

Nikons datorprogramvara, Camera Control Pro och Camera Control Pro 2, kan fjärrstyra nästan alla funktioner i sina SLR-kameror. Windows och Macintosh-kompatibelt, den här programvaran är kompatibel med en kabelansluten USB- eller Firewire-anslutning (endast Macintosh) till kameran. Nikon tillverkar en WT-2-produkt för trådlös sändare som gör det möjligt för en Nikon digital SLR-kamera att överföra bilder med höga hastigheter till en dator via trådlöst LAN.

Nikon gör ML-L4 och ML-L5 fjärrkontroller som tar stillbilder och startar och stoppar filminspelningar på sin COOLPIX S1100pj digitalkamera. Dessa styr också visningar av film- och bildspel i projektorläge. ML-L3 trådlös fjärrkontroll är en enklare en-knapps avtryckare som är kompatibel med ett större antal Nikon-kameror, inklusive COOLPIX 700, D3000, D5000, D7000 och D90.

Nikon tillverkar också trådbundna fjärrkontroller som är kompatibla med dessa kameror - D3100, D5000, D7000, D90, D300s, D3S, D3X och D700.