Hur man överför mer än 4 GB på en Mac

Moderna Mac-datorer använder HFS + -filformatet, som har en maximal filstorleksgräns på cirka åtta miljarder gigabyte. Därför är ungefär den enda gången du inte kan överföra filer större än 4 GB på en Mac när du försöker kopiera data till en extern hårddisk formaterad med FAT32-filformatet. FAT32 har en filstorleksgräns på 4 GB, och om du försöker överföra en fil som är större än så uppstår ett fel. För att övervinna storleken på 4 GB måste du formatera om den externa enheten med filformatet HFS +.

Steg 1

Anslut den externa enhetens nätadapter om den har en och anslut den till ett eluttag. Anslut kabeln till den externa enheten och en ledig USB-port på Mac-datorn. Vänta några sekunder tills din Mac upptäcker den externa enheten och monterar den automatiskt.

Steg 2

Klicka på "Finder" -ikonen på dockan. Dubbelklicka på enhetens namn på den externa hårddisken i listan Enheter. Tryck på "Command-A" för att välja alla filer och mappar på den externa hårddisken och tryck sedan på "Command-C" för att kopiera dem till Urklipp.

Steg 3

Klicka på systemdisken i listan "Enheter" och välj sedan en mapp där filerna tillfälligt ska lagras från den externa hårddisken. Tryck på "Command-V" för att kopiera alla filer och mappar från den externa hårddisken till den valda mappen.

Steg 4

Klicka på "Applikationer" i listan Platser i Finder-fönstret. Bläddra ner till och dubbelklicka på "Verktyg". Dubbelklicka på "Diskverktyg."

Steg 5

Välj den externa hårddisken i det vänstra navigeringsfönstret. Klicka på fliken "Radera" och välj sedan "Mac OS Extended (Journaled)" i listrutan "Format".

Klicka på "Radera" -knappen och vänta sedan på att OS X formaterar enheten med det nya filsystemet. Gå tillbaka till Finder-fönstret, öppna mappen där du sparade filerna från den externa hårddisken och tryck på "Command-A". Tryck på "Command-X" för att klippa filerna till Urklipp. Öppna den externa hårddisken i Finder-fönstret och tryck sedan på "Command-C" för att flytta filer och mappar från systemdisken till den externa enheten. När du har formaterat om den externa hårddisken med filformatet Mac OS Extended (Journaled) ser du inte längre fel när du kopierar filer som är större än 4 GB.