Hur man konverterar en MP3-ljudbok till Kindle-format

Amazon.com arbetar med Audible för att tillhandahålla ljudbokens innehåll på Kindle; du kan få tillgång till ljudböcker via Audible-appen på Kindle Fire-modeller eller ladda ner innehåll direkt till din enhet på e-ink Kindle-modellerna. MP3-formatet är redan kompatibelt med Kindle-serien av e-läsare. Dessutom kan du inte skapa egna ljudfiler (.AA och .AAX) från MP3-filer, och du behöver inte heller lyssna på MP3-ljudböcker på din Kindle. Om du vill lyssna på dina MP3-ljudböcker på Kindle kan du göra det med en alternativ applikation.

Steg 1

Välj en ljudbokspelare för Kindle Fire. För MP3-filer är OverDrive Media Console den mest populära metoden för att spela upp ljudboksfiler. Du kan också överväga att prova Jagamaga Audio Books-appen (länkar i resurser).

Steg 2

Anslut din Kindle till din dator med lämplig USB-kabel. Din dator ska känna igen Kindle som en masslagringsenhet.

Steg 3

Öppna File Explorer (eller motsvarande filhanterare för ditt operativsystem, till exempel Finder eller Nautilus) och välj den monterade Kindle-enheten.

Steg 4

Öppna mappen där du har sparat dina MP3-ljudböcker i ett annat fönster. Välj de MP3-filer som du vill kopiera till din Kindle.

Kopiera MP3-filerna till din Kindle. För att Overdrive ska kunna känna igen MP3-filerna måste de läggas till i "Audible" -mappen. Om du använder ett annat program, till exempel en mediaspelare, kan du lägga till MP3-filer i mappen "musik".