Hur gör jag en länk till en bild?

Bilder kan förbättra utseendet på en webbsida genom att bryta upp texten och lägga till visuellt intresse. Bilderna som syns på en webbsida är faktiskt länkar till antingen en intern eller fjärrbild. Med andra ord är bilderna en annan fil, antingen på samma server som webbsidan eller en fjärrserver. För att placera en bild på en webbsida måste du berätta för webbläsaren var du ska leta efter bilden. Denna information placeras i ""tagg med attributet" src ".

Skapa bilden

Om din bild hålls på webbservern som är värd för din webbsida kan du bara placera namnet på bilden i taggen som: Om din bild finns på en fjärrserver måste du dock placera en länk till bilden i taggen som:

Oavsett om du använder en lokal eller fjärrbild finns det några attribut som du kan använda för att justera bilden på sidan. Attributet "justera" används för att justera bilden horisontellt. Värdena kan vara "höger", "vänster" eller mitt. Om du till exempel vill placera en fjärrbild till höger på sidan skulle HTML-koden vara:

Attributet "valign" används för att justera bilden vertikalt på skärmen. Värdena kan vara "top", "bottom" och "center". För att justera ovanstående exempel längst upp till höger på skärmen skulle koden vara:

Ett annat attribut är attributet "alt". Detta används för att placera text där bilden ska vara om besökaren använder en textbaserad webbläsare eller om länken till bilden är trasig. Attributet "alt" används på följande sätt:

Slutligen kan du göra att din bild blir en hyperlänk genom att lägga till "" taggen. Detta gör det möjligt för besökare att klicka på bilden som ska tas till en fjärrsida eller till själva fotot. HTML-koden för att skapa en bild med en hyperlänk är: