Kindle kommer inte ihåg den senaste sidläsningen

E-läsare kan erbjuda mycket mer bekvämligheter än bara mobila läsmöjligheter. Många ger dig tillgång till e-post, uppdaterar automatiskt tidskrifter och synkroniseringsfunktioner. Helst bör din Kindle behålla den sista sidan som du har läst i vart och ett av dina Kindle-dokument, även om du har läst på en annan enhet. Om du upptäcker att den här funktionen inte fungerar ordentligt kan några vanliga problem orsaka problemet och du kan korrigera dessa på bara några ögonblick.

Whispersync

Amazon använder en funktion som heter Whispersync för att hålla dina Kindle-dokument uppdaterade, även över flera enheter. När den här funktionen är aktiverad och fungerar korrekt bör du kunna se den sista sidan du har läst samt kommentarer och höjdpunkter i dina Kindle-böcker. Eftersom Whispersync uppdaterar denna information på Amazons servrar kan du alltid komma åt alla dina kommentarer och höjdpunkter samt hitta den sista sidan du har läst, oavsett om du använder din Kindle själv eller en annan enhet som en PC eller en smartphone.

Ändra inställningar

Du har möjlighet att aktivera eller inaktivera Whispersync baserat på dina personliga preferenser. En orsak till att din Kindle inte tar upp din senaste lästa sida är helt enkelt att Whispersync är inaktiverat för ditt konto, vilket innebär att den sista sidan du har läst bara kommer att sparas på specifika enheter som du använder och inte uppdateras på andra enheter. . Om du går till sidan "Hantera din Kindle" på ditt Amazon-konto kan du klicka på "Hantera dina enheter" under ditt Kindle-konto och aktivera "Whispersync Device Synchronization."

Internet anslutning

Om du har använt någon annan enhet för att läsa dina Kindle-böcker, till exempel en PC eller en smartphone, kommer din Kindle bara att kunna synkronisera till den längsta sidan som läses om den är online. Om du har stängt av trådlöst eller om ingen Wi-Fi eller mobilanslutning är tillgänglig, kommer din Kindle inte att kunna kontakta Amazons servrar för att uppdatera sig själv till din senaste lästa sida. Du kan kontrollera dina trådlösa anslutningar genom att leta efter Wi-Fi eller mobilindikatorer högst upp på skärmen, eller så kan du helt enkelt se dina befintliga och tillgängliga trådlösa anslutningar och aktivera eller inaktivera trådlöst. På Kindle HD är detta tillgängligt genom att svepa ner från toppen av skärmen och knacka på "Trådlöst;" på Kindle Paperwhite är detta tillgängligt från hemmenyn genom att trycka på "Meny", sedan "Inställningar" och sedan "Wi-Fi-nätverk."

Anteckningar

Du kan få problem med att din Kindle tar för lång tid att synkronisera om du normalt slår ner din Kindle helt, vilket du kan göra genom att hålla ned strömbrytaren. Istället kan du helt enkelt trycka på strömbrytaren en gång för att sätta den i "viloläge", vilket inte förbrukar mer batteriström än att stänga av Kindle helt. Du kan också välja om du vill synkronisera anteckningar och höjdpunkter du har lagt till i Kindle-böcker. Om du inaktiverar den här funktionen finns dessa element bara på din Kindle. Denna funktion är tillgänglig genom att trycka på menyknappen eller ikonen, beroende på vilken typ av Kindle du har, och sedan trycka på "Inställningar".