Hur du avbryter en beställning på eBay när du inte har betalat ännu

Medan eBay anser att ett bud är ett bindande avtalsavtal kan du annullera en beställning via Resolution Center om säljaren samtycker. Att kontakta säljaren så snart som möjligt är viktigt eftersom säljaren kan lämna in en obetald strejk mot dig sex dagar efter att auktionen avslutats. Många säljare erbjuder fullständiga återbetalningar för eBay-auktioner och har inga problem att avbryta din beställning innan de skickar varan eftersom de sparar tid och pengar genom att omfördela den direkt.

Steg 1

Kontakta säljaren inom två dagar efter att auktionen avslutats. Efter den här tiden kan säljaren öppna ett obetalt föremål för att återkräva noteringskostnaderna, och du har fyra dagar på dig att betala för varan eller få en varning om obetalt föremål, vilket kan leda till kontobegränsningar eller avstängning. Från valfri eBay-sida, peka markören på "My eBay" och välj "Köphistorik." Klicka på menyn "Fler åtgärder" bredvid beställningen du vill avbryta och välj "Kontakta säljaren." Denna länk tar dig till en sida med vanliga frågor.

Steg 2

Klicka på "Betalning och utcheckning" för att se en lista med frågor relaterade till detta ämne. Efter att ha valt ett ämne och tittat på de vanligaste frågorna ger eBay dig möjlighet att skicka säljaren ett meddelande. Välj "Nej, jag vill kontakta säljaren" och klicka på "Fortsätt". Förklara orsaken till att du annullerade beställningen i fältet Meddelandetext och klicka på "Skicka".

Steg 3

Kontrollera e-postinkorgen som är kopplad till ditt eBay-konto för ett meddelande från säljaren eller eBay. Efter att ha fått ett meddelande som bekräftar din begäran om att avbryta transaktionen visas ett öppet ärende i Resolution Center. Visa ärendet genom att klicka på "Resolution Center" längst ner på en eBay-sida. Alternativt klickar du på "Svara nu" i e-postmeddelandet från eBay. Resolution Center öppnas och sidan Information om ärenden visas.

Steg 4

Ange en anledning till att annullera transaktionen i formuläret Information om ärenden. Denna information är för säljarens och eBays register och kan vara enkel och kort. Vid denna tidpunkt har säljaren redan gått med på att annullera transaktionen, och ärendet med Resolution Center är en formalitet. När du har skrivit in en anledning klickar du på "Skicka svar". Resolution Center kräver nu åtgärder från säljaren för att avsluta ärendet, vilket upphäver transaktionen.

Följ ärendets detaljer i Resolution Center. När säljaren stänger ärendet visar statuskolumnen meddelandet "Ärendet är avslutat." Granska ärendets detaljer genom att klicka på ”Ärendedetaljer” bredvid det avslutade ärendet. Denna sida innehåller all kommunikation mellan dig och säljaren och finns kvar i Resolution Center i 18 månader från det att ärendet öppnades.