Skillnader mellan ThinkPads och andra konventionella bärbara datorer

ThinkPad-varumärket är ett av de mer ikoniska namnen i persondatorer. Börjar som en IBM-produkt 1992 och nu tillverkas den moderna ThinkPad av Lenovo. Även om dessa bärbara datorer inte har några specifikationer som gör dem helt unika jämfört med andra märken, erbjuder nuvarande modeller vissa funktioner som gör att de sticker ut från mer användbara bärbara datorer.

Säkerhet och trygghet

ThinkPad är utformad med on-the-go användare i åtanke. De flesta nuvarande modeller av ThinkPads har rullbur eller stötskyddade strukturer för att skydda den interna hårdvaran från hårda slag. Valda modeller i alla sex ThinkPad-serien har fingeravtrycksläsare för att skydda dina filer från obehöriga användare. Dessutom har ThinkPad en speciell förebyggande funktion för ett vanligt, klumpigt missöde: tangentbordet är motståndskraftigt mot spilld vätska.

Påverkan på miljön

Alla ThinkPad-modeller är Energy Star-kompatibla, vilket innebär att de använder en optimal mängd el för miljöskyddsstandarder. ThinkPad-modeller har också fått antingen silver- eller guldbetyg med EPEAT, ett internationellt program för grön teknik. Den integrerade Power Manager hjälper användaren att hålla ett öga på sin totala energianvändning. Om du letar efter en bärbar dator som är särskilt miljövänlig, börja med L-serien, som är tillverkade med upp till 30 procent återvunna material.

Multimediasupport

Även om ThinkPads huvudsakligen är avsedda för affärsprofessionell, erbjuder de fortfarande ett antal klockor och visselpipor när det gäller uppspelning av multimedia. De flesta ThinkPad-modeller har minneskortläsare som kan stödja en mängd olika format, vilket gör det lättare att få tillgång till lagrade videor och bilder. Vissa modeller, men inte alla, har skrivbara DVD-enheter eller Blu-ray-enheter.

Visuell visning

Den nuvarande generationen ThinkPads har lättare, mer energieffektiva bakgrundsbelysningsdisplayer jämfört med tidigare ThinkPad-modeller. Dessa LED-skärmar är också kvicksilverfria. T- och W-serien har hoppat ombord pekskärmsvagnen och erbjuder en multitouch-panel i kombination med det traditionella QWERTY-tangentbordet och musmatta. W-serien erbjuder också en inbyggd Wacom digitizer och penna, vilket ger användaren möjlighet att skapa handritade digitala bilder.