Hur man rengör en platt-TV

Din platt-tv kräver regelbunden rengöring för att säkerställa att den förblir i gott skick. Platt-TV samlar dammpartiklar och ludd och visar lätt oljebaserad jord som fingeravtryck och fettfläckar. Äldre TV-apparater var lätta att rengöra eftersom de var täckta med tjocka glasskärmar, men moderna platt-TV-apparater kan inte utsättas för regelbunden hushållsrengöring eftersom de har lätt skadade, tunna, känsliga skärmar. Du kan hålla de flesta platt-TV-apparater dammfria genom att rengöra med en mjuk trasa och tryckluft, men vissa kräver speciella rengöringslösningar.

Allmän rengöring

Steg 1

Stäng av platt-TV: n och koppla bort den från strömförsörjningen. Detta skyddar dig mot risken för elektriska stötar. En mörk mörk platt skärm visar också lätt smuts, fettfläckar och fingeravtryck.

Steg 2

Kontrollera om din platt-TV har en skyddande skärmskydd genom att antingen inspektera den om det finns en plastsköld över skärmen eller genom att försiktigt placera en fingertopp på skärmen och kontrollera om du kan röra skärmen direkt och förvränga den underliggande ytan eller om en sköld hindrar dig från att göra det.

Steg 3

Kontrollera tillverkarens produktguide som medföljde din platt-TV för att se om det finns några speciella rengöringsinstruktioner för just den modellen och om en speciell rengöringslösning krävs.

Steg 4

Damma skärmen med den mjuka luddfria trasan med mjuka cirkulära rörelser och se till att du inte trycker på skärmens yta.

Spräng eventuell smuts ut ur skärmens hörn och sidor med tryckluft, var noga med att inte rikta sprängningen direkt mot skärmen utan mot sprickorna mellan skärmen och ramen.

LCD / plasma-TV

Steg 1

Kontrollera om din LCD-TV har en blank eller matt skärm.

Steg 2

Damm din glansade LCD- eller plasma-TV med en mjuk mikrofiberduk för att ta bort damm och fingeravtryck. Använd mycket lätt tryck och små cirkulära rörelser.

Steg 3

Fukta en ren mikrofiberduk med några droppar destillerat vatten och använd den för att rengöra eventuella fingeravtryck. Var noga med att inte trycka på skärmen medan du gnuggar.

Steg 4

Gnugga en liten mängd diskmedel på en ren mikrofiberduk som har fuktats med destillerat vatten som i föregående steg och använd detta för att försiktigt rengöra fettfläckar eller envisa fingeravtryck. Buffa skärmen lätt med en torr mikrofiberduk för att ta bort återstående spår av diskmedel.

Rengör din matt-skärmade LCD-TV med en mikrofiberduk och skärmrengöringslösning. Använd inte destillerat vatten eller tvål på en matt skärm.