Så här skickar du en Outlook-kalenderpost på väg mot någon annan

Om en kollega tillbringar tid på kontoret men ändå behöver skicka mötesförfrågningar och andra kalenderposter kan du göra det för den personens räkning, förutsatt att du alla använder Microsoft Exchange Server-konton. För att skicka dessa objekt för någon annans räkning måste du ställas in som en delegat för deras Outlook-konto, vilket innebär att du kan läsa, svara på och till och med skapa e-post och kalenderförfrågningar, förutsatt att de ger dig alla dessa tillstånd.

Aktivera delegerad åtkomst

Steg 1

Starta Outlook på datorn för den person som du vill skicka kalenderposter till. Välj fliken "Arkiv" och välj "Kontoinställningar". Välj "Kontoinställningar" i listrutan och klicka på "Lägg till".

Steg 2

Skriv namnet på den person som ska skicka kalenderförfrågningar för den här användarens räkning, eller skriv en del av namnet och klicka på "Sök" för att söka i den globala adresslistan. Välj rätt namn, klicka på "Lägg till" och klicka på "OK".

Välj "Editor" i listrutan Kalender i dialogrutan Delegera behörigheter. Välj andra behörigheter du vill tillåta och klicka på "OK".

Skicka en kalenderpost

Steg 1

Starta Outlook på datorn för användaren som har fått delegerad åtkomst till den andra användarens Outlook-konto.

Steg 2

Välj fliken "Arkiv", klicka på "Öppna" och välj "Andra användares mapp." Välj "Kalender" i listrutan Mapp.

Steg 3

Välj den typ av kalenderpost du vill skicka i avsnittet Ny på fliken Hem, till exempel "Ny möte" eller "Nytt möte."

Ange detaljerna för kalenderposten, t.ex. tid, datum och plats för artikeln. Klicka på "Bjud in deltagare", ange e-postadresserna till de personer du vill bjuda in till evenemanget och klicka på "Skicka". Posten visas i kalendern för den person som du skickade den till och mottagarna får inbjudningarna från kalenderägarens räkning.