Så här ställer du in en Linksys WRT120N trådlös router manuellt (13 steg)

Programvaran som levereras med Linksys WRT120N innehåller en installationsguide för både Mac och Windows. Men om du vill ha avancerad kontroll över din routers konfiguration kan du ställa in enheten via dess webbläsarbaserade verktyg. När du har installerat routern på ditt modem kan du komma åt verktyget för att skapa din anslutning, tilldela ett namn och lösenord till ditt nätverk och skapa ett administratörskonto för din enhet.

Steg 1

Koppla bort modemet från dess strömkälla och anslut sedan ena änden av en Ethernet-kabel till "Internet" -porten på routerns baksida.

Steg 2

Anslut den andra änden av kabeln till "Ethernet" eller "1000BASE-T" -porten på baksidan av modemet.

Steg 3

Anslut ena änden av en Ethernet-kabel till en av de blå färgkodade portarna på WRT120Ns bakpanel.

Steg 4

Sätt i den andra änden av kabeln i Ethernet-porten på din dator. Anslut modemet och WRT120N till strömmen.

Steg 5

Starta en webbläsare och skriv "http://192.168.1.1" (utelämna offerten) i adressfältet för att komma åt routerns webbläsarbaserade konfigurationsverktyg.

Steg 6

Ange "admin" i fältet Lösenord, lämna fältet Användarnamn tomt och klicka sedan på "OK" för att logga in på Linksys-enheten. Skärmen Grundinställningar visas.

Steg 7

Klicka på rullgardinsmenyn "Internetanslutningstyp" och välj "Automatisk konfiguration - DHCP" för bredbandskabel eller "PPPoE" för DSL. Ange dina kontouppgifter, om tillämpligt.

Steg 8

Klicka på "Spara inställningar". Välj "Trådlöst" och klicka sedan på "Grundläggande trådlösa inställningar" i menyraden.

Steg 9

Klicka på "Manuell". Ange ett unikt namn för nätverket i fältet Nätverksnamn (SSID) och klicka sedan på "Spara inställningar."

Steg 10

Välj "Trådlös säkerhet" i menyraden och ändra sedan säkerhetsläge från "Inaktiverat" till "WPA2 Personal."

Steg 11

Ange en säkerhetsnyckel som består av 64 hexadecimala tecken eller åtta till 63 alfanumeriska tecken i lösenfrasfältet.

Steg 12

Klicka på "Spara inställningar", välj "Administration" och ange sedan ett nytt administratörslösenord i fältet Router Password.

Ange lösenordet igen i lämpligt fält och klicka sedan på "Spara inställningar" för att slutföra installationen av Linksys WRT120N.