Hur man kombinerar text från olika celler i Excel

Microsoft Excel gör det riktigt enkelt att kombinera data från olika celler till en enda cell. Nedan hittar du stegen för att kombinera text från olika celler i Excel.

Kombinera text från olika celler i Excel

Om du arbetar i ett jobb som kräver datainmatning och analys kommer du ofta att möta behovet av att kombinera text från olika kolumner till en enda kolumn i ett Excel-kalkylblad.

Låt oss till exempel anta att du har en lista över adresser med stads-, gatu- och postnummer i olika kolumner. För att utarbeta en e-postlista måste du kombinera posten i staden, gatan och postnumret till en enda post.

På liknande sätt kan du behöva generera en lista över fullständiga namn, data som består av Förnamn, Mellannamn och Efternamn i olika Excel-kolumner.

Båda ovanstående uppgifter kan enkelt utföras med “&” Operatören och även med hjälp av Concatenate-funktionen.

1. Kombinera text från olika celler i Excel med "&" -operatör

Det enklaste sättet att kombinera text från olika celler till en enda cell i Excel är att använda "&" -operatören.

1. Välj först den plats där du vill att den kombinerade texten ska visas. I vårt fall har vi valt Cell D3, eftersom den ligger omedelbart till höger om kolumner som innehåller "Första" och "Andra" namnen (se bild nedan).

2. För att kombinera texten från Cell B3 och Cell C3 skriver du = B3 & C3 i Cell D3 och trycker på Enter-tangenten på datorns tangentbord.

När du trycker på Enter-tangenten ser du omedelbart de kombinerade data (B3 + C3) i Cell D3. Men som du ser på bilden nedan finns det inget utrymme mellan Förnamnet och Andra namnet.

3. För att lägga till utrymme mellan första och andra namn, skriv = B3 & ”“ & C3 i Cell D3 och tryck på Enter-tangenten på tangentbordet på din dator.

Du kommer nu att se ett avstånd mellan första och andra namn (se bild nedan).

Obs! Alla tecken som du skriver inom offerten återges i den slutliga utgången. Detta innebär att du enkelt kan lägga till utrymme, komma eller annat till den slutliga utgången.

Det finns inte heller någon gräns för antalet ampersand (&) som du kan använda i Microsoft Excel. Du kan använda så många ampersands (&) som krävs för att kombinera data från ett obegränsat antal celler.

Kombinera text från olika celler i Excel med hjälp av Concatenate-funktion

En annan populär Excel-funktion som kan användas för att kombinera textsträngar från olika celler till en enda cell kallas "Concatenate".

Funktionen "Concatenate" i Excel förenar textsträngar från olika celler till en enda cell och syntaxen för Concatenate-funktionen är som följer:

CONCATENATE (text1, text2, ... text_n)

text1, text2, etc. kan vara textsträngar, siffror eller enscellsreferenser.

För att demonstrera användningen av Concatenate-funktion, låt oss igen ta det enkla fallet med Excel-arbetsblad med första och andra namn i olika kolumner.

1. Välj först den plats där du vill att de kombinerade textdata ska visas. I vårt fall har vi valt Cell C4.

2. För att kombinera namnen "Första" och "Andra", skriv = Concatenate (A4, "", B4) i Cell C4 och tryck på Enter-tangenten på datorns tangentbord.

Obs: I ovanstående formel sätter vi in ​​ett mellanrum mellan Förnamn och Andra namn genom att inkludera ”” i ovanstående formel.

3. När du kombinerar data i den första cellen kan du snabbt kombinera alla återstående celler genom att dra ner formeln för alla återstående celler.

Obs: Concatenate-funktionen kan användas för att kombinera upp till 255 strängar som innehåller maximalt 8192 tecken.