Microsoft Surface Pro 4 Review

Microsoft Surface Pro 4 påstår sig ha en surfplattas bärbarhet och kraften att matcha din vardagliga dator. Även om Surface Pro 4 är tung jämfört med andra surfplattor, tillåter det surfplatta på webbläsning, underhållningsanvändning och till och med lätt kontorsarbete.

När det gäller att få lite allvarligt arbete kan Surface Pro 4 enkelt konverteras till en avancerad Ultrabook med dess inbyggda Kickstand och valfri (men rekommenderad) typskydd (tangentbord).

Microsoft Surface Pro 4 Review

Microsoft har äntligen kommit fram till en enhet (tablap!) Som har potential att ersätta både din PC och Tablet. Den enda "okända" på denna punkt som gör att Apple, Google och andra kan komma tillbaka i den här kategorin är mjukvarudelen i Surface Pro 4.

Ursprungligen kämpade Surface Pro 4 från buggy firmware, som fick sina användare att rapportera WiFi, Bluetooth, batteritid och sömn / vakna problem. Alla dessa problem har nu tagits upp av Microsoft och fixats via firmware-uppdateringar.

Ur en användares synvinkel har Surface Pro 4 alla de viktigaste funktionerna som Power, Portability, Security och IT Management-funktioner som starkt kan tilltala sina målköpare - Studenter, yrkespersoner, företagare.

Surface Pro 4 finns på Amazon

Formfaktor

Storlek: 11, 50 x 7, 93 x 0, 33 tum tjock
Vikt: 1, 69 kg

Det är svårt att inte bli imponerad av designen och byggkvaliteten på denna enhet, vilket verkligen är prisvärt för ett företag som är bäst känt för sin programvara.

Kroppen på Surface Pro 4 är tillverkad av massivt "VaporMg" hölje i magnesium, till skillnad från vanliga tabletter som har en hård plastkropp.

Surface Pro 4 väger 1, 69 pund, vilket naturligtvis är tungt jämfört med vanliga 10-tums tabletter, men är lättare än 13 ″ Macbook Air (2, 96 pund) och andra Ultra-böcker.

Generellt sett är Surface Pro 4 en snygg enhet med en utmärkt byggkvalitet som är jämförbar med Apple-enheter.

Visa

Upplösning: 2 736 x 1 824 (267 ppi)

Surface Pro har en 2 736 x 1 824 skärm, vilket motsvarar en enorm skärm på 267 ppi på sin 12, 3 tum skärm.

Som jämförelse har dess direkta konkurrerande 13-tums MacBook Air en 128 ppi upplösning och till och med kanter Apples nya 12, 9-tums iPad Pro med 264 ppi upplösning.

Sammantaget ser skärmen fantastiskt ljus ut och ger stor kontrast med skarpa bilder och lättläst text.

Pekskärm och ytpenn

Pekskärmen och Pen Technology av Surface Pro 4 har designats med hjälp av N-trig, ett företag baserat i Israel som förvärvades av Microsoft för en rapporterad 30 miljoner USD.

Den omdesignade pekskärmen på Surface Pro 4 har gjorts mer exakt och känslig för fingeravtryck och pekpennan genom att föra beröringssensorerna under glaset så nära skärmen som möjligt.

Surface Pen som ingår i Surface Pro har designats för att känna sig mer som en penna, vilket gör den handvänlig och enkel att använda. Det innehåller också ett radergummi som faktiskt fungerar precis som du kan förvänta dig att ett radergummi fungerar som.

Operativ system

OS: Windows 10
Kompatibel med: Microsoft Office, vilken stationär programvara som helst

Surface Pro levereras med Pro-versionen av operativsystemet Windows 10 och en 30-dagars gratis provversion av Microsoft Office 365-programvaran.

Detta borde rensa alla dina tvivel om du (som andra) hoppades att Microsoft skulle göra sin mest gillade Windows Office-programvara gratis med Surface Pro 4.

På den positiva sidan kan Surface Pro 4 hantera nästan alla program av professionell kvalitet, inklusive hela Microsoft Office Suite, Adobe Creative Cloud, Citrix, AutoCAD, Visual Studio och andra.

Processor och RAM

Processor: Intel Core M3, i5 och i7
RAM: 4, 8 och 16 GB

Surface Pro 4 drivs av Intels 6: e generation av Core i5, i7 och M3-processorer. Dessa nya generationens processorer har utformats för att spara batteriets livslängd och minska värmen, samtidigt som de erbjuder högsta kvalitet.

Här är en sammanfattning av SP4-processorerna baserat på en jämförelse som erbjuds på Intels webbplats.

  • Sjätte gen Intel Core i7-6650U 64 bitars processor, upp till 3, 4 GHz hastighet, Intel Iris grafik 540
  • 6: e gen Intel Core i5-6300U 64 bitars processor, upp till 3 GHz hastighet, Intel HD-grafik 520
  • Sjätte gen Intel Core M3-6Y30 64 bitars processor, upp till 2, 2 GHz hastighet, Intel HD-grafik 515

När det gäller ström är någon version av Surface Pro inte annorlunda än din vardagliga bärbara dator. Det kan lätt bland videor, musik, surfa på internet och Microsoft Office-program som Excel, Word och Outlook med lätthet.

Lagring

SSD-lagring: 128, 256, 512 GB och 1 TB

I likhet med toppböckerna kommer Surface Pro 4 med SSD-lagringsenheter som kan hämta data snabbare än vanliga lagringsenheter.

Basversionen av Surface Pro 4 börjar på 128 GB och går upp till 512 GB och 1 TB-version av Surface Pro 4 finns också tillgänglig.

Batteri

Batteristorlek: 42, 5 wH
Krav på batterilivslängd: 9 timmar

Enligt Microsoft är batteriet från Surface Pro 4 utformat för 9 timmars videouppspelning.

Baserat på användarrecensioner och oberoende batteritester kan dock Surface Pro 4's livslängd vara från 4 till 6 timmar, beroende på din användning och modellen.

kameror

Framkamera: 5 MP, 720p inspelning
Bakre kamera: 8 MP, 1 080p kamera

Surface Pro 4 har en 5 MP frontkamera som är idealisk för Skype-samtal och andra webbapplikationer. Den har också en bakkamera som spelar in videor i 1 080p.

Du kan bli frestad att testa framkamera direkt med Skype. Microsoft erbjuder också gratis fast telefonsamtal till över 60 länder gratis under ett helt år.

Kickstand och typskydd

Surface Pro 4 har en inbyggd kickstand som har fått positiva recensioner och bra feedback från användare för att vara mycket justerbar (22 till 150 grader) och dess robusta byggkvalitet som gör att Surface Pro 4-surfplattan kan behandlas som ett skrivbord.

Men du kommer fortfarande att behöva köpa Microsofts Type Cover (tangentbord) för att utnyttja enhetens fulla potential och använda den som en vanlig stationär dator.

Surface Pro 4-specifikationer

FunktionerYta 4
Storlek (L x B)11, 50 x 7, 93 tum
Tjocklek0, 33 tum
Vikt1, 69 ~ 1, 73 pund
Skärmstorlek12, 3 tum
Upplösning2 736 x 1 824 (267 ppi)
processorIntel Core M3, i5 eller i7
GrafikIntel HD Graphics 520
Bagge4 GB, 8 GB eller 16 GB RAM
Lagring (SSD)128 GB, 256 GB, 512 GB, 1 TB
OSWindows Pro 10
Inkluderad programvaraOffice 30-dagarsspår
Batteri-liv9 timmar (förvänta dig 5 till 7 timmar)
Kamera5 MP främre
Backkamera8 MP, 1.080p Inspelning
Hamnar1x USB 3.0, mini DisplayPort, microSD-kortläsare (UHS-I), hörlurar / mikrofonuttag
ÖvrigaMikrofoner, stereohögtalare (Dolby), Ljussensor, Accelerometer, Gyroskop, Magnetometer
PrisFrån $ 849

* Aktuella priser kan variera ^

Vilken Surface Pro du kan köpa

Microsofts webbplats och "anpassa" -knappen hjälper inte riktigt, om du letar efter vägledning om vilken version av Surface Pro 4 du kan köpa.

Vår allmänna vägledning i detta avseende skulle vara följande:

  • Core M3-versionen av Surface Pro 4 är för dig som vill spara kostnader, få bra batteritid och inte kommer att använda CPU-intensiva program som Photoshop.
  • Gå till Core i5- och Core i7-versionerna av Surface Pro 4 om du vill använda mer CPU-intensiva program som Photoshop, AutoCad, Visual Studio och andra.