Hur man använder mikrofonen på en Dell-dator

De flesta bärbara datorer från Dell har en inbyggd mikrofon som kan användas med olika program, till exempel ljudinspelare, Windows Speech Recognition eller Voice-over-IP-programvara. Dells stationära datorer har inte en inbyggd mikrofon utan erbjuder ett mikrofonuttag där en extern mikrofon kan anslutas. Om en ansluten mikrofon inte verkar fungera kan enheten vara inaktiverad eller ha volymkänsligheten inställd för låg.

Ställa in mikrofonen

Steg 1

Fäst din externa mikrofon till din Dell-datorns mikrofonuttag, som finns på baksidan av din stationära dator och är märkt med en ikon för en mikrofon eller ordet "mikrofon". På en bärbar dator kommer detta liknande märkta uttag att finnas på sidan, även om datorn också kan ha en inbyggd mikrofon. På grund av variationerna i Dells datordesign, kontrollera datorns manual för mikrofonplatsen för din modell. Inga drivrutiner eller ytterligare programvara krävs.

Steg 2

Högerklicka på den vita högtalarikonen i aktivitetsfältet i Windows 7 vid systemklockan. Välj "Inspelningsenheter".

Steg 3

Högerklicka på "Mikrofon" i listan över inspelningsenheter och kontrollera att ingen bock är bredvid "Inaktivera". Om en är närvarande klickar du på "Inaktivera" för att ta bort den.

Steg 4

Klicka på "Egenskaper" från högerklickmenyn eller i det nedre högra fönstret.

Steg 5

Klicka på fliken "Nivåer" och kontrollera att högtalarikonen bredvid "Mikrofon" inte har en röd cirkel framför sig, vilket betyder att den är avstängd. Om så är fallet klickar du på ikonen för att stänga av ljudet. ikonen förvandlas till en högtalare som avger ljudvågor.

Klicka och dra skjutreglaget "Mikrofon" till höger för att öka dess känslighet. Skjut den åt vänster för att minska känsligheten. Du kan behöva experimentera för att uppnå bästa resultat för din installation. Klicka på "Apply" och "OK" när du är klar. Din mikrofon fungerar nu med vilket program som kräver ljudingång.

Använda mikrofonen

Steg 1

Öppna programmet som du vill använda mikrofonen för och ställ in den för att ta emot röstinmatning enligt dess instruktioner.

Steg 2

Leta upp mikrofonen. Kontrollera i din användarhandbok för den inbyggda mikrofonens plats på din bärbara dator.

Placera dig några centimeter bort från mikrofonen och tala tydligt. Det avstånd som krävs beror på mikrofonen och känslighetsinställningarna. Du kan behöva experimentera för bästa resultat.