Vad orsakar ekande på en iPhone?

En ekande iPhone kan göra det nästan omöjligt att föra en konversation. Även om eko ​​inte har rapporterats så ofta i iPhone 3GS eller iPhone 4, är detta irriterande problem inte ovanligt i iPhone 3G och första generationens iPhone. Echoing kan orsakas av ett antal faktorer - inklusive problem med mobilnätverk - av vilka flera du kan fixa.

Nätverksproblem

Om ekot på din iPhone inte är ett konstant problem är det troligt att ditt problem beror på problem med ditt mobilnätverk, snarare än själva enheten. Att vara på en plats med dålig service kan orsaka många problem med samtalskvaliteten, inklusive eko. Ring ett samtal från en plats med bättre service. Du kan till och med bara lägga på och ringa direkt utan att ändra plats. Ibland kan bara det att skapa en ny anslutning bli av med det ekot.

Högtalarvolym

Eftersom mikrofonen och högtalaren på din iPhone inte är så långt ifrån varandra, kan din mikrofon ta upp ljudet om högtalaren är hög för hög. Detta kan orsaka en irriterande ekoslinga. Sänk helt enkelt högtalarvolymen. Om du har problem med att höra personen i andra änden, använd iPhone-headsetet. Att pipa ljudet direkt i öronen förhindrar mikrofonen från att överföra något oönskat ljud.

Koppar mikrofonen

Tro det eller inte, hur du håller din iPhone kan vara en stor faktor för om du upplever ett eko eller inte. Att kupa iPhone-undersidan med din hand kan av misstag skapa en mini-ekokammare. Håll din handflata och fingrar långt ifrån mikrofonen när du håller din iPhone under ett samtal. Håll bara i ramens kanter. Denna mycket grundläggande lösning kan visa sig vara effektiv.

Bil ljud

Att använda en iPhone i kombination med ett Bluetooth-ljudsystem i en bil har resulterat i ekoproblem för vissa användare. Enligt en granskning från 2008 av teknisk webbplats CNET påverkar denna fråga endast iPhone 3G-användare. Inte alla bilar påverkas heller. Det mystiska Bluetooth-ekoproblemet är begränsat till olika modeller av BMW, Infinitis, Nissans och Toyotas, liksom Ford Focus. Att stänga av 3G-nätverket på din telefon när du ringer via bilens ljudsystem kan lösa detta problem.