Hur man förbättrar bilden på en bakre projektions-tv

En dålig bild kan förstöra ett perfekt bra tv-program eller en film, men korrekt vård och förebyggande åtgärder kan säkerställa att din bakprojektions-tv alltid har en fantastisk bild. Du kan felsöka vissa problem själv och undvika att ta med din TV till en elektronikbutik för service. Din bakprojektions-TV erbjuder några självhjälpsalternativ, men det kan bara behöva en bra rengöring.

Korrekt rengöring

Internt damm eller skräp kan orsaka att en TV med bakprojektion visar en grumlig bild eller på annat sätt försämrar bildens kvalitet. Detta kan åtgärdas genom att öppna TV: n och rengöra de tre färgade lamporna inuti. Koppla ur TV: n och låt tillräckligt med tid svalna innan du tar bort bakstycket. Glödlamporna ska endast rengöras med en mikrofiberduk och en linsrengörare. Ammoniakbaserade rengöringsmedel som ofta används på andra glödlampor kan missfärga spegeln i din TV.

Lampbyte

TV-apparater med bakprojektion använder lampor som vanligtvis varar i cirka 1000 timmar innan de byts ut. Om bildkvaliteten har sjunkit avsevärt - till exempel om bilden har blivit svag eller delar av skärmen är mörka - kan du behöva byta ut lampan. De flesta TV-apparater kräver bara en skruvmejsel för att komma åt och byta ut glödlampan, men kontrollera användarhandboken för att avgöra den rekommenderade proceduren. Använd alltid handskar när du byter lampor.

Eliminera störningar

Andra elektroniska apparater och apparater kan orsaka störningar på din TV med bakprojektion. Till exempel kan halogenlampor och värmare orsaka radiofrekvensstörningar. Detta visas som statiskt på TV: n och kan orsaka dålig videokvalitet. Stäng av störningskällorna för att lösa problemet. Om statisk kvarstår, försök ansluta apparaterna eller din TV till olika eluttag.

Brusreducering

Ibland orsakas dålig bildkvalitet av signalen som din TV får. För att kompensera för en svag sändnings- eller kabelsignal, aktivera den digitala brusreduceringsfunktionen som erbjuds på projektor-TV-apparater bak. Denna funktion kan avbryta den statiska spökningen och fullbildspökningen som kan visas på skärmen. Det är bäst ihop med att använda den automatiska konvergensfunktionen på TV: n, som kan ta bort spöken av bara en enda färg.