Hur man använder en Verizon Fios-router för kabelvision

Ofta är det inte värt det för internetleverantörer att hämta begagnade routrar och annan utrustning när ett kontrakt sägs upp, särskilt med ett företagskonto där utrustningen kanske inte har tagits om så väl som i ett hem. Om Verizon har sagt till dig att den inte vill ha tillbaka sin FIOS-fiberoptiska modemrouter kan du använda den som en ekonomisk trådbunden och trådlös router med en annan ISP, som Cablevision.

Steg 1

Anslut Verizon FIOS-routern till Cablevision-modemet som levererades av Cablevision. Använd en Ethernet-kabel, det vill säga kabeln med överstora telefonpluggliknande kontakter. Anslut ena änden till Cablevision-modemet och den andra till porten på FIOS-routern märkt "WAN." Ignorera den koaxiella skruvliknande kontakten på Verizon-routern --- Verizon använder den för fiberlevererad TV-utgång, inte kabelingång.

Steg 2

Gör en fabriksåterställning av Verizon-routern genom att trycka på knappen "Återställ" på routerns baksida med en kulspetspenna i minst fem sekunder. Detta raderar alla Verizon-specifika inställningar. Starta om kabelvisionsmodemet.

Steg 3

Anslut en bärbar dator eller dator till en av de tillgängliga portarna på routern med en annan Ethernet-kabel. Öppna en webbläsare och navigera till http://192.168.1.1, standardadressen för routerns kontrollpanel. Ange standard användar-ID "admin" och lösenord "lösenord" eller "lösenord1." Ta en titt på "Min router" -panelen så ser du att routern har en "ansluten" Ethernet-status. "Anslutningstypen" kommer att vara "DHCP" och IP-adressen från Cablevision kommer att listas.

Anslut ytterligare datorer till tillgängliga routerportar på Verizon-routern och ställ in "Trådlösa inställningar" om du använder Wi-Fi. Öppna fliken "Trådlösa inställningar" och aktivera radion om den inte redan finns. Skriv ner "SSID" och anslut till den med bärbara datorer och enheter. Ange eventuella säkerhetsinställningar som du vill ha på den här fliken.