Ark som blåser i vinden med Adobe After Effects

Wave Warp-förvrängningseffekten inbyggd i Adobe After Effects kan ge ett utseende som liknar ett tygark som blåser i vinden. Denna effekt använder en sinusvåg i en vald region för att automatiskt skapa krusningar som ser ut som vind på ett ark. Använd Wave Warp distort-effekten för att ställa in vinden som blåser i olika riktningar, ändra hastigheten som arket blåser och göra mindre justeringar av dess rörelse.

Importera bilden eller videon som du vill varpa till ett projekt i After Effects och dra den sedan till tidslinjen.

Tryck på "Control-Alt-Y" för att lägga till ett justeringslager och ändra sedan storlek på det för att täcka den del av bilden eller videon du vill ha påverkat.

Sök efter "Wave Warp" i fönstret "Effects & Presets" och dra sedan effekten till justeringslagret.

Ställ våghöjden till ett värde mellan noll och 10. Värden utanför detta intervall orsakar en orealistisk förvrängning. När du ändrar värdet ser du en förhandsgranskning av effekten på en ram, vilket kan hjälpa dig att välja det bästa värdet för ditt projekt.

Ställ in vågbredden mellan 30 och 100. Värden i den nedre änden av detta intervall gör att din bild verkar klappa i vinden, medan högre värden gör att det blåser upp och ner.

Dra "Riktning" -pekaren för att möta den riktning du vill att vinden ska blåsa. Att välja rakt upp eller ner orsakar orealistisk förvrängning, men alla andra riktningar fungerar bra.

Ändra våghastigheten för att påverka hur snabbt animeringen slingrar.

Tryck på "Spela" i förhandsgranskningsfönstret för att testa dina inställningar och gör sedan ändringar efter behov.

Tips

För en mer anpassad effekt, använd en Bezier Warp istället för en Wave Warp. Denna effekt förvränger bilden med hjälp av manuellt placerade toppunkt och tangentpunkter, vilket kräver mycket mer inställning. För att använda den klickar du på stoppur-ikonen vid varje punkt du vill ändra, flyttar spelhuvudet till olika platser i tidslinjen och ställer sedan in varje punkt till den position du vill ha den vid den tiden. After Effects skapar automatiskt ramarna däremellan.

Du kan lägga till effekter direkt i din bild eller videos lager istället för att skapa ett justeringslager, men justeringslager gör att dina effekter kan fungera över flera lager och förblir även om du ersätter ditt innehåll.

Varningar

Informationen i denna artikel gäller After Effects CC och After Effects CS6. Det kan variera något eller markant i andra versioner.