Say Cheese: 9 iPhone-fototillbehör för Shutterbugs

De säger att den bästa kameran är den du har med dig. Och eftersom det finns en riktigt bra chans att du har en iPhone i fickan, här är några tillbehör som du kan använda för att förbättra dess funktioner som kamera.

Olloclip

Olloclip tar den enda fasta linsen som finns på din iPhone och lägger till så många som fyra till via ett klipp som glider över hörnet på din enhet. Genom att vända över Olloclip byter du hytt mellan en fisköga, vidvinkel och två makrolinser. Slutligen kan du få dramatiskt olika, mer SLR-liknande perspektiv med dina iPhone-foton.

Relaterad: Läs mer om Olloclips 4-i-1-objektiv.

Photojojo-linser

Say Cheese: 9 iPhone-fototillbehör för Shutterbugs

Photojojo erbjuder sin egen uppsättning linser, liknande de du kan få från Olloclip. Men istället för att låsa dig med att använda den med bara en iPhone fungerar Photojojo-linserna också på ett brett spektrum av andra enheter. Du kan beställa bara en modell eller få hela uppsättningen.

Relaterad: Läs mer om Photojojos linser.

Glif

Say Cheese: 9 iPhone-fototillbehör för Shutterbugs

Ett snabbt och bekvämt sätt att ställa upp din iPhone med ett ögonblick kommer i form av Glif. Glif håller din telefon stadig för ett FaceTime-samtal eller till och med ett gruppfoto. Och om det inte räcker kan du använda det i kombination med ett stativ för ännu mer flexibilitet.

Relaterad: Läs mer om Glif

GorillaPod Magnetic

Med en iPhone i fickan, här är några tillbehör som du kan använda för att förbättra dess funktioner som kamera.

Att ta ett foto med lång exponering kräver mer än en stadig hand - det ber verkligen om ett stativ. Istället för att släpa runt ett fäste för tyngre kameror, skaffa Magnetic GorillaPod från Joby. Den fäster vid nästan vad som helst med antingen dess magneter eller böjbara ben.

Relaterad: Läs mer om Jobys GorillaPod Magnetic.

Apple hörlurar

Iphone-kameratillbehör, Olloclip för iphone, Smartphone-kameratillbehör

Fjärrstängning av slutaren eliminerar fingerskakningar som kommer från att trycka på slutarknappen. En sak som de flesta iPhone-användare inte inser är att Apple-hörlurarna (vilken uppsättning hörlurar som helst kommer att fungera) fungerar som en fjärranslutare. Anslut dem bara till din iPhone, starta kameraappen och tryck på volym upp-knappen på hörlurarna för att ta bilden.

Relaterad: Läs mer om Apples senaste hörlurar.

Kogeto Dot

Say Cheese: 9 iPhone-fototillbehör för Shutterbugs

Dot gör det möjligt att spela in en 360-graders video på en gång. Istället för att behöva skära ihop ett foto på din dator med hjälp av det här tillbehöret och medföljande appen kan du spela in och dela videor som fångar hela världen omkring dig.

Relaterad: Läs mer om Dot.

Sony QX10 och QX100

Say Cheese: 9 iPhone-fototillbehör för Shutterbugs

Fotokvaliteten på iPhone är tillräcklig för det mesta, men för vissa räcker det inte. Ange Bluetooth-kameran från Sony. Med hjälp av en app (och själva modulen) kan du ta och överföra foton av hög kvalitet med din iPhone. Du kan sedan lägga upp och dela foton till dina sociala nätverk.

Relaterad: Läs mer om Sony QX10 och QX100

Dagsljussökare

Med en iPhone i fickan, här är några tillbehör som du kan använda för att förbättra dess funktioner som kamera.

Att försöka se skärmen på din iPhone när solen skiner ner på den är uppriktigt sagt omöjligt. Med Daylight Viewfinder - en gadget som liknar den som finns i traditionella kameror - kan du visa, fokusera och ta ett foto även i direkt solljus.

Relaterad: Läs mer om Daylight Viewfinder.

Slutare av Muku Labs

Iphone-kameratillbehör, Olloclip för iphone, Smartphone-kameratillbehör

För de tillfällen när du använder fasta hörlurar som avtryckare bara inte fungerar, här är en riktig trådlös fjärrkontroll i form av en Bluetooth-avtryckare. Anslut den till din iPhone, starta appen Kamera och tryck på avtryckaren för att ta bilder från hela rummet. Grymt bra.

Relaterad: Läs mer om slutare.