Få fantastiska familjeporträtt (med självutlösaren)

Varje förälder vill ha en fantastisk samling familjeporträtt, men oddsen är att du inte kan fortsätta att besöka en professionell fotograf - och om du gör det själv måste någon trycka på slutaren. Lösningen? Självutlösaren, förstås! Jag kommer att dela några tips om hur du får fantastiska familjebilder när du använder självutlösaren på din kamera - på det sättet kan fotografen också vara med på bilden!

1. Använd ett stativ

Även om du bara ibland använder ett stativ är det definitivt värt investeringen. Den här är till exempel tillgänglig för mindre än $ 15 på Amazon. Om du aldrig har använt ett stativ förut, var inte rädd: Det är enkelt att ställa in. Skruva bara in stativets bult i kamerans botten. Det tar bara en minut eller så att justera stativet till perfekt höjd och lutning, och när du hittar en söt plats behöver du inte röra med det mycket. Det är ganska enkelt att sätta upp kameran på ett stativ, starta självutlösaren och sedan springa in i bilden. När jag använde den här metoden har jag min familj på det perfekta stället, framför önskad bakgrund, medan jag ställa in tripoid och centrera dem i kameran.

Få fantastiska familjeporträtt (med självutlösaren)

{Fler bilder av den här sessionen HÄR}

2. Använd en leksak ovanpå kameran

Det är värt ansträngningen att hitta en stor uppmärksamhetsfaktor för att se till att alla tittar på kameran.

Jag ställer ofta in min självutlösare och kör för att få bilden. Det svåraste med att "springa in i bilden" är att se till att alla barn ser i rätt riktning - kameran - och inte på den person som stöter på bilden. Fortsätt påminna dem om att ”titta på apan” (eller vad du än placerar ovanpå kameran). Jag älskar Shutter Huggers på Amazon. Du kan också tejpa ett uppstoppat djur eller något annat ovanpå kameran för att uppmuntra barnen att titta mot kameran.

Få fantastiska familjeporträtt (med självutlösaren)

3. Använd en fjärrkontroll

Utrustad med en fjärrkontroll kan du utlösa slutaren medan du står tillsammans med din familj, snarare än att behöva springa in i ramen. Den här är billig på Amazon, men du bör se till att den fungerar för just din kamera.

Du kan använda fjärrkontrollen för att ta ett ögonblick när du trycker på knappen, eller - ännu bättre - använda den med självutlösaren så det blir tio sekunders fördröjning efter att du har använt fjärrkontrollen. På det sättet kan du ficka fjärrkontrollen innan fotot tas så att det inte syns i bilden.

Om du står med din familj kan det vara svårt att se till att alla poseras ordentligt, så se till att ställa upp alla medan du tittar igenom linsen och lämna en öppen plats för dig själv att gå in innan du gör dig redo att ta skottet.

En varning: Jag har haft blandade resultat när jag använder en fjärrkontroll. Jag använder ofta fasta linser som min 50mm eller 85mm, så det betyder att jag ställer in min grupp ett visst avstånd för att fylla ramen, och inte alla fjärrkontroller fungerar bra när du kommer för långt ifrån kameran.

bilder, tself, timer, make, tshutter, använder, säker, ta, hålla, thway, lätt, bara, familj, alla, lookingt

Det är fantastiskt att använda lite kreativitet - ta inte bara de poserade bilderna när alla tittar på kameran. Jag försökte några actionbilder med min storfamilj i våra bilder och kastade strandbollar i luften. När vi såg självutlösarlampan blinka 5 gånger (medvetna om att den skulle "snäppa" på den 10: e blixten) började vi kasta bollarna i luften. Vi kunde få det här roliga skottet:

Få fantastiska familjeporträtt (med självutlösaren)

{För att se fler färgglada strandfamiljbilder, klicka här}

Jag hoppas att detta uppmuntrar dig att få in fler bilder med självutlösaren. Du kommer att ha lyckliga år på vägen att du är på några bilder med din familj!

Fotokredit: Kristen Duke