Kan jag skapa en Facebook-sida utan att någon vet vem jag är?

För många människor handlar Facebook om att vara tillgänglig. Det är en plats där vänner kan hitta dig, främlingar kan följa dig och där du kan skapa en online-identitet. Om du av någon anledning vill använda Facebook utan att avslöja din identitet kan det dock vara en utmaning. Facebooks policy förbjuder dig att använda ett falskt namn, men det ger dig en uppsjö av integritetsalternativ som hjälper till att förhindra att människor hittar dig eller tittar på din profil.

Riktlinjer för identifiering av Facebook

Eftersom Facebook är utformat för att vara en plats där människor kan hitta varandra, kräver dess policy att du använder ditt lagliga namn. Det betyder att du inte kan skapa ett namn eller använda någon annans. I en liknande anteckning, även om du inte är skyldig att använda en bild av dig själv, kan du inte använda bilder av någon annan. Detta är både för att säkerställa att du kan identifieras och så att du inte efterliknar någon.

Publicera personlig information

Förutom ditt namn och din e-postadress behöver du inte ge Facebook någon information. Vänner eller personer som kanske känner dig kan ibland hitta dig med ditt foto och din e-postadress eller genom att titta på de sidor du gillar, dina hobbyer och annan profilinformation. Allt detta är helt frivilligt; ju mindre du ger, desto färre tips får någon om din identitet.

Gör dig själv svår att hitta

Facebook har också vissa säkerhetsalternativ som gör det svårt för människor att till och med hitta din profil i första hand. Från sidan Sekretessinställningar kan du se till att din profil inte dyker upp i sökningar av främlingar, vilket hindrar människor från att hitta dig via e-post eller telefon och förhindrar att sökmotorer länkar till din profil. Du kan också hindra människor från att märka dig och till och med blockera personer som orsakar problem. När dessa inställningar är aktiverade kan människor bara hitta din profil om du publicerar någonstans med den, vilket ger dig mycket mer kontroll över vem som kan se dig.

Efterverkningar för falska konton

Medan Facebook-policyn kräver att du använder ditt riktiga namn, verifierar företaget inte varje profil personligen. Det betyder att det inte finns något som hindrar dig från att registrera dig med ett falskt namn. Men om Facebooks personal upptäcker din profil eller om den rapporteras kommer ditt konto att inaktiveras permanent och kommer inte att återställas. Om du har ett huvudkonto kan upprepade överträdelser också se till att ditt huvudkonto inaktiveras. Så även om det är tekniskt möjligt att dölja din identitet med den här metoden, medför det vissa risker.