Hur ofta måste du förnya domännamn?

Du kan sätta ditt krav på din egen internetfastighet genom att registrera ett domännamn för ditt företag eller för dig själv. Registrerings- eller förnyelseperioden är från ett till tio år. Om du låter ditt domännamn upphöra kan din domänregistrator hålla namnet åt dig i ytterligare 30 till 60 dagar, beroende på reglerna för tillägget av domännamnet.

Registreringsperiod

När du registrerar din nya domän kan du registrera den i ett till tio år. Avgiften du betalar är en årsavgift, så om du registrerar en domän i fem år är kostnaden fem gånger den aktuella årsavgiften. Om du antar att domänregistreringspriserna kommer att öka i framtiden sparar du pengar på lång sikt genom att betala det aktuella årets registreringsgrad för framtida årsregistreringar. Domänen upphör att gälla på inköpsdatumet från ett till tio år i framtiden.

Förnyelseperiod

Du kan förnya en domän när som helst, men du måste förnya den innan den går ut. Förnyelsen kan förlänga domänens registrering upp till tio år i framtiden. Till exempel, om en domän har fem år kvar innan den kan förnyas kan du när som helst förnya den i ytterligare ett till fem år i högst tio år.

Kosta

Varje toppdomän kan ha ett annat pris. Det kan till exempel finnas olika priser för .com-, .org- och .net-domäner. Domänregistreringsverksamheten är konkurrenskraftig och de flesta registratorer tillhandahåller kupongkoder online med betydande rabatter på registreringar och förnyelser. Det är ovanligt att betala hela försäljningspriset för en registrering eller förnyelse eftersom registratorer ofta har kupongkoder online. I september 2013 kostar till exempel en GoDaddy-registrering 12,99 USD för ett år. Du kan dock hitta en kupongkod för att registrera upp till tre domännamn för 99 cent vardera.

Automatiska förnyelser

Eftersom det kan vara lätt att glömma att en domän som du registrerade för fem år sedan måste förnyas, meddelar domänregistratorer dig via e-post att en domän måste förnyas, och de flesta registratorer erbjuder ett alternativ för automatisk förnyelse. Förutsatt att du har en aktuell betalningsmetod registrerad, förnyar registraren automatiskt din registrering dagen efter att den har löpt ut. När du låter dina domäner automatiskt förnya, betalar du dock hela detaljhandelspriset för varje förnyelse. Se till att en automatisk förnyelse inte innehåller ytterligare funktioner som standard, annars kan registraren debitera dig mellan $ 20 och $ 40 för att förnya en domän för ett år.