Hitta om någon har blockerat ditt nummer på Android-telefon

Även om funktionen för blockeringssamtal i Android-telefoner är användbar för att blockera spam-anropare, kan den också användas orättvist för att blockera äkta anropare av personliga och andra skäl. I den här artikeln ger vi dig ett ganska exakt sätt att ta reda på om någon har blockerat ditt nummer på Android Phone.

Hitta om någon har blockerat ditt nummer på Android-telefon

Som nämnts ovan är det mycket möjligt att någon använder funktionen för att blockera samtal på sin Android-telefon för att undvika dina samtal. Det är också möjligt att någon har lagt till ditt telefonnummer till blocklistan av misstag.

Vad som än är fallet är det värt att kontrollera om din kontakt har blockerat ditt telefonnummer på hans Android-telefon eller inte.

Lyckligtvis finns det vissa sätt att ta reda på om någon verkligen har blockerat ditt nummer. I den här artikeln visar vi dig flera metoder för att ta reda på om någon har blockerat ditt nummer, så att du kan bekräfta att ditt nummer verkligen har blockerats.

1. Ring kontakten vem du tror har blockerat ditt nummer

Hämta bara din Android-telefon och ring till personens telefonnummer som du tror har blockerat ditt telefonnummer på hans / hennes Android-telefon.

När du ringer till personen, ta anteckningar och observera noga vad som händer under samtalet.

1, 1. Ringer telefonen normalt som den ska vara (minst 5 till 15 ringsignaler)

1.2 Ringer telefonen bara en gång eller inte ringer alls och avleds plötsligt till röstmeddelandet.

1, 3. Prova sedan att ringa denna kontakt ytterligare några gånger och se om dina samtal vidarekopplas till röstmeddelandet, varje gång du försöker ringa numret.

Samtal som går direkt till röstmeddelandet eller som abrupt dirigeras till röstmeddelandet efter en enda ringsignal anses generellt vara starka indikatorer på ett blockerat telefonnummer.

Men du måste också ta hänsyn till andra möjligheter, till exempel att din kontakts telefon stängs av av någon anledning. Det är också möjligt att din kontakt tillfälligt hade ställt in alla samtal som ska dirigeras direkt till röstmeddelandet och glömt att ta bort den här inställningen.

2. Skicka ett WhatsApp-meddelande till kontakten

WhatsApp har över en miljon prenumeranter, det finns goda chanser att din kontakt är på WhatsApp. Om din kontakt är på WhatsApp kan du skicka ett WhatsApp-textmeddelande och se vad som händer med ditt meddelande.

2, 1. Skicka ett mycket enkelt WhatsApp-textmeddelande till kontakten, bara be om att bekräfta att han / hon har fått ditt meddelande.

2, 2. Så snart du skickar meddelandet börjar du titta på bockar bredvid det skickade meddelandet (se bild nedan).

Du kommer att se det första markeringen när meddelandet lämnar din telefon. Den andra kryssmarkeringen visas när meddelandet tas emot på mottagarens telefon.

Men om ditt meddelande bara får ett fästmärke bekräftar det att din kontakt troligen också har blockerat dig på WhatsApp. Detta gör det mer troligt att ditt nummer också kan ha blockerats på din Android-telefon för kontakter.

2, 3. Om ditt meddelande får två bockar, fortsätt att titta på bockarna och se om de blir blå.

Om markeringarna blir blå, bekräftar det att din kontakt verkligen har sett ditt textmeddelande. Eftersom din förfrågan är så enkel bör det inte vara svårt för din kontakt att svara tillbaka med en kort mening.

Om din kontakt inte svarar tillbaka (även efter att ha sett ditt meddelande) bekräftar den på ett sätt att din kontakt inte är intresserad av att ha kontakt med dig och har troligen blockerat ditt telefonnummer.

Analysera resultaten

Möjligheten att ditt telefonnummer blockeras på kontakterna Android-telefonen är mer än troligt om du inte kan komma i kontakt med din kontaktperson, varken genom att ringa eller genom att skicka ett WhatsApp-textmeddelande och du också märker att följande tecken.

1. Dina samtal vidarekopplas till röstmeddelandet efter en ringsignal eller omedelbart.

2. Du hör en upptagen ton och samtalet stängs av.

3. Du kan bara se en markering mot ditt skickade WhatsApp-meddelande till denna kontakt.

Sista steget för att bekräfta att ditt nummer har blockerats

Ovanstående steg bör vara tillräckligt bra för att få en ganska korrekt gissning att ditt telefonnummer troligen har blockerats, annars finns det ingen logisk förklaring för att inte kunna nå en person varken via telefon eller e-post.

Men du kanske också vill prova detta sista steg för att bekräfta och få någon direkt bekräftelse på att ditt nummer har blockerats med säkerhet av din kontaktperson.

1. Stäng av nummerpresentation och ring ett samtal

Växla samtalets ID på din Android-telefon genom att följa dessa steg och försök ringa kontakten. Idén i detta fall är att dölja ditt nummer från kontakten och se om din kontakt tar upp samtalet eller inte.

1. Öppna telefonappen på din Android-telefon.

2. Klicka sedan på Mer (eller menyikonen med 3 fält) från det övre högra hörnet på skärmen.

3. På menyn som visas klickar du på Inställningar.

4. På nästa skärm trycker du på Fler inställningar (eller Avancerade inställningar).

5. Klicka på Visa min uppringande-ID

6. På popup-menyn trycker du på Dölj nummer och trycker på Avbryt för att komma ut från anrops-ID-menyn.

Nu med ditt nummerpresentation doldt, ring ett kontaktpersons telefonnummer och observera noga vad som händer med ditt samtal.

Den här gången kommer ditt telefonnummer inte att synas för din kontakt och du borde kunna göra en av följande iakttagelser om din kontakt verkligen har blockerat ditt nummer.

1. Din kontakt kan hämta samtalet utan att veta att det är du som ringer. Detta bekräftar med säkerhet att din kontakt är i stånd att ta emot samtal, men av någon anledning inte hämtar dina samtal.

2. Din kontakttelefon ringer normalt den här gången och avleds inte plötsligt till röstmeddelandet. Detta bekräftar att din kontakt har ställt in att ditt nummer ska gå direkt till röstbrevlåda.

3. Din kontakt kan stänga av samtalet genom att stänga av dig eftersom han / hon kan känna igen din röst. I det här fallet behöver du inte ytterligare bevis.

I alla dessa fall är det logiskt att anta att ditt telefonnummer troligen har blockerats av den här kontakten.

Obs! Anrops-ID-blockering fungerar inte på din Android-telefon om den här funktionen har inaktiverats av din operatör. I ett sådant fall kan du försöka ringa från en annan telefon.

Valfri metod: Ta bort kontakt från din kontaktlista

Här är ett annat sätt att bekräfta om ditt nummer har blockerats av din kontakt på hans / hennes Android-telefon. Se om den här metoden fungerar på din Android-telefon.

1. Öppna appen Kontakter på din Android-telefon.

2. Leta reda på den kontakt som du känner att har blockerat ditt nummer och tryck på kontaktnamnet

3. På kontaktens hemsida klickar du på Mer från övre högra hörnet på skärmen.

4. Klicka sedan på Ta bort i den lilla menyn som dyker upp.

5. Du kommer att se en popup, klicka på Ta bort för att bekräfta att du vill ta bort denna kontakt.

6. När kontakten har tagits bort börjar du skriva ett nytt meddelande genom att börja skriva din kontaktens namn i avsnittet Till meddelandet (se bild nedan).

Obs: Se till att fliken Alla kontakter är aktiv när du skriver kontaktens namn.

Du bör omedelbart se din kontakts namn visas som en föreslagen kontakt, om din kontakt inte har blockerat ditt nummer.

Om kontaktens namn inte visas som en föreslagen kontakt får du ytterligare en bekräftelse på att din kontakt verkligen har blockerat ditt nummer på sin Android-telefon.