Så här spårar du flyg på iPhone med meddelanden

Om du inte var medveten kan meddelanden-appen på din iPhone användas för att spåra flygningar. Nedan följer stegen för att spåra flygningar på iPhone med meddelanden-appen.

Spåra flygningar på iPhone med hjälp av meddelanden-appen

För att spåra flygningar på iPhone behöver du flygnumret, som vanligtvis består av flygkoden (WS för WestJet, AA för American Airlines) följt av en serie nummer.

Du hittar flygnumret på biljetten, e-post som bekräftar din bokning och även på boardingkorten.

Om du väntar på att din vän eller släkting kommer fram, kan du be denna vän / släkting om att meddela dig flygnumret.

Så här spårar du flyg med hjälp av meddelanden-appen på iPhone

Låt oss i det här exemplet anta att du väntar på att någon ska anlända och den här personen har skickat ett meddelande på din iPhone med information om hans / hennes ankomst tillsammans med flygnumret.

När ett meddelande som innehåller flygnummer anländer till din iPhone är Apples iOS-operativsystem vanligtvis bra på att upptäcka flygnummer och det visar flygnumret som en klickbar länk.

För att spåra flygningar på iPhone, tryck helt enkelt på Flight Number. Alternativt kan du också trycka och hålla på Flight Number för att aktivera 3D Touch-menyn.

På popup-fönstret som visas klickar du på alternativet Förhandsvisa flyg så ser du omedelbart den aktuella platsen för flygningen i dess flygväg och andra detaljer om just denna flygning.

Som du kan se på bilden ovan kommer du, förutom flygvägskartan, också att se Flygstatus, avgångstid, ankomsttid, ankomstflygplats, terminal och även portnumret.

Du kan trycka på flygplatskoden för att zooma in på flygplatskartan och trycka på avgång eller ankomsttid för att se flygtiden eller tiden fram till ankomst.

Klicka på Klar-knappen, som finns längst upp till höger på skärmen för att stänga flygspåraren och återgå till meddelanden-appen.

iPhone kan inte upptäcka flygnummer

Om din iPhone inte kan upptäcka Flight Number kommer numret inte att understrykas och göras klickbart i appen Meddelanden.

Detta händer när flygnumret är felaktigt och inte skrivet i rätt format. Till exempel känner inte din iPhone Flight Number om det finns ett avstånd mellan bokstäver och siffror (WS 1102 istället för WS1102).

Du bör kunna korrigera sådana fel genom att ta bort utrymmet och kunna spåra flygningen genom att trycka på länken.